Vapaaehtoistyö ei rajoitu järjestöihin – tällaista hyvää voit tehdä jouluaattona

Joulu on kenties vuoden parasta aikaa hyväntekeväisyydelle. Tarvetta sille toki on joka vuosi, mutta tähän aikaan vuodesta avuntarve korostuu.

Hyväntekeväisyyttä on monenlaista. Moni ajattelee, että oikeaa hyväntekeväisyyttä on sellainen, mikä tehdään jonkin järjestön kautta. Todellisuudessa kuitenkin hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa kuka tahansa ilman välikäsiä.

Jouluaattoon mennessä käytännössä kaikki keräykset ovat jo päättyneet – onhan avunsaajien tarkoitus iloita keräyksen antimista jo aattona itsekin. MTV Lifestyle keräsi muutaman vinkin asioista, joilla voit olla jouluaaton hyväntekijä.

Mene joulupukiksi

Ilahduta vähävaraista yksinhuoltajaäitiä lupautumalla ilmaiseksi joulupukiksi hänen perheeseensä. Joulupukin palkkaaminen on yllättävän kallista eikä kaikilla ole lähipiirissä sopivaa tyyppiä joulupukin hommiin. Sosiaalisen median avulla löydät varmasti avun tarpeessa olevan perheen.

Kutsu yksinäinen jouluaterialle

Joulu on kenties vuoden kamalinta aikaa yksinäiselle. Kaikkialla hehkutetaan yhdessäolon ihanuutta ja perheen tärkeyttä. Kaikilla ei kuitenkaan ole lähiomaisia, joiden kanssa tätä juhlaa voisi viettää. Kutsu siis yksinäinen mukaan teidän jouluunne.

Sytytä kynttilä tyhjälle haudalle

Tee pieni, mutta kaunis ele, ja käy viemässä kynttilöitä poistuneiden läheistesi haudoille. Ota mukaan yksi ylimääräinen kynttilä ja käy sytyttämässä se sellaiselle haudalle, jossa ei kynttilöitä pala.

Käy vanhainkodissa

Ota yhteyttä paikalliseen vanhainkotiin ja kysy, sopiiko siellä käydä jouluaattona. Käy tervehtimässä vanhusta, joka joutuisi muuten viettämään joulun kokonaan ilman vieraita. Halutessasi voit ottaa mukaasi jonkin pienen lahjan.

Tee vanhuksen lumityöt

Käy ilahduttamassa tutun tai lähistöllä asuvan tuntemattoman vanhuksen joulua ja tarjoudu tekemään lumityöt hänen pihaltaan ilmaiseksi. Monelle ikäihmiselle lumityöt käyvät todella raskaaksi, mutta rakkaasta kodista on vaikea luopua. Se on pieni työ sinulle, mutta valtava apu naapurille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja