Vantaalla kadonnut 14-vuotias löydettiin kuolleena Nurmijärveltä – näin tutkinnanjohtaja kommentoi

0:39
Katso MTV Uutiset Liven raportti surullisesti päättyneistä etsinnöistä.

Vantaalla kadonneeksi ilmoitettu 14-vuotias poika on löydetty. Asiasta kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poika ilmoitettiin kadonneeksi tiistaina, ja poliisi järjesti vapaaehtoisten ja Puolustusvoimien avustuksella mittavat etsinnät tämän löytämiseksi.

Poika löydettiin kuolleena Nurmijärveltä. Poliisi kertoo jatkavansa asian tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä. Poliisin mukaan tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Ilmoitus katoamisesta tiistaina

Poliisi sai ilmoituksen pojan katoamisesta tiistaina 5. lokakuuta kello 16.05. Poika katosi kotipihaltaan Vantaalta. 

Tämän jälkeen kadonneesta julkaistiin kuvia ja tuntomerkkejä. Poliisi myös kertoi, että poika oli tallentunut linja-auton valvontakameraan ja että hänestä oli tehty varma havainto Espoon Lakistontiellä. Tapaukseen liittyen yleisöltä pyydettiin vihjeitä, joita tuli poliisin mukaan tasaisesti.

Vihjeet eivät kuitenkaan johtaneet pojan löytymiseen, vaan pojan löysi vapaaehtoisesti etsintöihin osallistunut henkilö.

Poliisi sai tänään kello 11.10 hätäkeskuksen kautta tehtävän Nurmijärvelle Lepsämänjoelle. Etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen oli havainnut kaislikossa mahdollisesti kuolleen nuoren henkilön. 

Poliisin mukaan vainaja tunnistettiin pian tämän jälkeen kadonneeksi nuoreksi pojaksi. 

Tutkinnanjohtaja kommentoi 

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille, että tapaukseen ei uskota liittyvän rikosta.

– Tässä vaiheessa ei ole mitään sellaisia viitteitä, että olisi syytä epäillä rikosta asiassa, Tyynelä sanoo.

Toistaiseksi poliisi ei avaa tarkemmin sitä, miten pojan epäillään päätyneen Nurmijärvelle. 

– Tutkinta on siellä käynnissä parhaillaan, ja siitä varmaan jonkinlaisia tietoja saadaan, mitä on tapahtunut. Nyt on vielä kovin paljon liian aikaista. 

Ilmoitus pojasta saatiin lopulta vapaaehtoiselta etsijältä hätäkeskuksen kautta. Tyynelä ei osaa sanoa, oliko vapaaehtoinen etsijä mukana poliisin organisoimissa virallisissa etsinnöissä tai kuinka lähellä löytöpaikkaa virallisia etsintöjä tehtiin. 

– Karttakuvista mitä olen nähnyt, ei hirveän kaukana olla oltu, mutta nämä on aina sellaisia, että mikä sattuu silmään ja mikä ei.

Poliisilta kiitokset etsijöille

Tyynelän mukaan poliisi tarkasti tapaukseen liittyen vihjeitä eri puolilla Etelä-Suomea. Hän kiittelee kaikkia mukana etsinnöissä olleita viranomaistahoja sekä myös vapaaehtoisia etsijöitä. Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa vapaaehtoisten kuvataan "itseään säästämättä suorittaneen etsintää vaativassa maastossa". 

– On ollut erittäin hyvää yhteistyötä poliisilaitosten kanssa, jotka alueella toimivat. Tietysti tässä on ollut myös mukana Puolustusvoimat, raja ja kaikki vapaaehtoiset sekä muita yksityishenkilöitä. Heille kaikille suuri kiitos osallistumisesta näihin etsintöihin, Tyynelä sanoo.

Poliisin mukaan asiasta ei voida tällä hetkellä tiedottaa enempää, jotta tutkinta ei vaarannu. Poliisin mukaan asiasta tiedotetaan mahdollisesti enemmän myöhemmin.

– Poliisi pyytää myös antamaan omaisille ja läheisille nyt rauhan tämän raskaan asian äärellä, poliisin tiedotteessa toivotaan.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 7.10. kello 13.49.

0:48
Katso myös: Jos henkilö katoaa, toimi näin!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja