"Kaikki tuntevat kaikki" – 14-vuotiaan pojan kohtalo hiljensi Vantaan Askiston

4:35
Kuolleena löytynyttä 14-vuotiasta poikaa muistetaan Hämeenkylän kirkossa – MTV paikalla, katso tunnelmat.

Suuretsinnöissä etsittyä ja kuolleena löydettyä 14-vuotiasta poikaa on muistettu tänään Hämeenkylän kirkossa. Vantaan Askistosta kotoisin olevan pojan muistotilaisuudessa tunnelmat ovat surulliset ja apeat. 

Poliisi sai ilmoituksen pojan katoamisesta toissapäivänä tiistaina noin kello 16. Poliisi julkaisi pojasta katoamisilmoituksen ja häntä alettiin etsiä laajalti.

Pojan löysi lopulta etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen. Vapaaehtoinen oli havainnut kaislikossa mahdollisesti menehtyneen henkilön Nurmijärven Lepsämäenjoella tänään aamupäivällä. Vainaja tunnistettiin kadonneeksi 14-vuotiaaksi.

Poliisin lisäksi etsintöihin osallistui poliisin lisäksi puolustusvoimat, rajavartiolaitos, pelastuslaitos, vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa sekä laaja joukko kansalaisia.

Surullinen ja apea tunnelma

Tänään kuuden jälkeen illalla Hämeenkylän kirkolle saapui pikku hiljaa ihmisiä muistelemaan poikaa, raportoi paikan päältä MTV Uutisten toimittaja Jonna Hellgren. Läheiselle hautausmaalle on tuotu kynttilöitä pojan muistoksi.

– Tunnelma on hyvin surullinen ja apea.

Helgren kertoo jutelleensa monen paikalle saapuneen kanssa. 

– Useat ihmiset korostivat, että Askisto on pieni kylä ja siellä kaikki tuntevat kaikki. Se on yksi syy, miksi tämä on koskettanut niin montaa ihmistä ja tuntunut hyvin henkilökohtaiselta, Hellgren kuvaa surullisia tunnelmia.

Eräs kirkolle lapsensa kanssa saapunut nainen kommentoi kuitenkin, että lämmittävää tapauksessa on ollut se, miten ihmiset ovat kokoontuneet yhteen ja miten paljon kaikki tekivät sen eteen, että poika löytyisi.

Tapauksen järkyttämät voivat saada kriisiapua Vantaan Hämeenkylän kirkolla ja Länsi-Vantaan vapaaseurakunnan tiloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja