Vantaa saa puolustusvoimilta apua koronajäljitykseen – myös Helsinki laajentaa jäljitystä

2:52
Vantaan koronajäljitys ruuhkautunut pahoin – ministeri Kaikkonen kertoo videolla, miten Puolustusvoimat antaa virka-apua

Vantaan kaupungin koronajäljitys on ollut viime päivinä pahoin ruuhkautunut. Nyt kaupunki pyytää puolustusvoimilta apua jäljityssuman purkamiseen.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan jäljittäjien määrä on kolminkertaistunut Vantaalla viikossa ja puolustusvoimilta on jo saatu jäljitykseen virka-apua.

Viime viikolla uutisoitiin, että jäljitystyö Vantaalla oli pahoin kriisiytynyt ja tiedon mahdollisesta altistumisesta saattoi saada vasta viikon päästä altistumisesta. Vantaalla on THL:n mukaan todettu 6743 koronavirustartuntaa pandemian alusta lähtien. Viime päivinä kaupungin ilmaantuvuusluku on ollut yksi Suomen korkeimmista.

Viimeistelty pyyntö tuli tänään

Puolustusvoimat päätti iltapäivällä antaa Vantaan kaupungille sen pyytämään virka-pua. Asiasta kertoo MTV Uutisille tiedotuspäällikkö Max Arhippainen pääesikunnan viestinnästä. Arhippaisen mukaan puolustusvoimat sai lopullisen virka-apupyynnon Vantaan kaupungilta tänään.

Arhippainen ei muista, että puolustusvoimille olisi toistaikseksi tullut muita koronajäljitystä varten tehtyja virka-apupyyntöjä pandemian aikana. Muutoin eri viranomaiset ovat tehneet paljonkin virka-apupyyntöjä puolustusvoimille koronavirukseen liittyen, niistä suurimpana viime keväänä tapahtunut Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta.

Kymmenen jäljittäjää kahdeksi viikoksi

Vantaan kapungin tiedotteessa kerrotaan, että kaupunki saa puolustusvoimilta heti useita jäljittäjiä ja myöhemmin heidän määräänsä voidaan kasvattaa.

Vantaa tavoittelee kymmenen henkilön lisäystä jäljitykseen kahden viikon ajaksi. Kaupungin avuksi tulevat puolustusvoimien jäljittäjät ovat suorittaneet Itä-Suomen ja Tampereen yliopiston jäljityskoulutuksen.

Myös Helsinki laajentaa jäljitystä

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo Twitterissä, että tartunnanjäljittäjien määrää Helsingissä kasvatetaan lähipäivinä 120:llä.

Tällä hetkellä tartunnanjäljityksessä työskentelee Vapaavuoren mukaan 300 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja