Vankeustuomion saaneen suomalaispurjehtijan olympiavalintaan tulossa selvyys

Olympiakomiteaa ei voi syyttää vitkastelusta, kun se pyrkii tekemään ratkaisun Tokion kesäkisoihin Suomelle purjehduksessa maapaikan hankkineen Janne Järvisen kisavalinnasta.

Järvinen tuomittiin viime viikolla Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen laajassa Katiska-huumevyyhdissä. Hänet tuomittiin törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Järvinen on päättänyt valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Järvinen varmisti maaliskuun lopussa Sinem Kurtbayn kanssa Nacra 17 -luokassa Suomelle Tokion kisojen maapaikan. Kurtbay ei liity rikosjuttuun.

Olympiakomitea joutuu ottamaan kantaa Järvisen kisavalintaan.

–  Tapauksen oikeuskäsittely menee omia latujaan. Se ei liity meihin millään tavalla, joten en osaa oikeusprosessin aikataulusta sanoa. Olympiavalinnoista tullaan päättämään hyvinkin pian, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi.

Seuraava valintapäivä on ensi viikon tiistaina, jolloin Olympiakomitean hallitus kokoontuu. Sitä seuraavaan päivään mennessä Järvisen tapauksesta pitäisi olla lisätietoa.

Pian pois päiväjärjestyksestä

Koska Järviselle käräjäoikeudessa annettu tuomio ei ole lainvoimainen, hänen juridinen asemansa tekee Olympiakomitean valintatyöstä vaikeaa.

–  Koska tapauksessa ei muuttuvia tekijöitä hirveästi ole, niin vaikka veisimme sen (olympiavalinnan) kesäkuun lopulle, todennäköisesti tietoa ei ole käytössä nykyistä enempää. Siksi tätä on turha venyttää, Lehtimäki perusteli.

Hän haluaisi valintatapaus Järvisen pois Olympiakomitean päiväjärjestyksestä ensi viikolla.

–  En OK:n hallituksen puolesta voi asioita ennakoida, mutta esittävänä tahona tulen esittämään, että saataisiin tapaus selväksi, Lehtimäki sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja