Vanhus istuu joka päivä rannalla kuolleen vaimonsa kuva vierellään – taustalla sydäntä riipaiseva syy

6:32

Kuva italialaisesta vanhuksesta istumassa vaimonsa kuvan kanssa rannalla nousi viraaliksi paikallisessa somessa. 

Yllä olevalla videolla keskustellaan siitä, onko nyky-yhteiskunnassa tilaa surulle.

Italiassa herkistyttiin sosiaalisessa mediassa levinneestä kuvasta, jossa vanhus istuu rannalla vierellään kuva edesmenneestä vaimostaan. Asiasta uutisoi muun muassa The Sun -lehti.

Gaetan rannalla otetussa kuvassa mies istuu penkillä selkä kumarassa ja hänen vierellään penkillä on kehystetty valokuva.

Kuvan mies, 70-vuotias Giuseppe Giordano, tulee joka päivä istumaan samalle rannalle edesmenneen vaimonsa valokuvan kanssa, jotta he voisivat yhdessä katsella merelle.

Kuva liikutti ihmisiä

Kuvan otti läheisen pitserian omistaja Giorgio Moffa, kun hän huomasi vanhuksen tavan ensimmäisen kerran kesäkuussa.

Giorgio liikuttui tilanteesta niin paljon, että päätti ottaa vanhuksesta kuvan ja julkaista sen Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Giorgion julkaisema kuva saavutti italialaisissa sosiaalisen median kanavissa paljon huomiota. Kuva sai yli lähes 5 000 tykkäystä ja yli 4 000 jakoa.

Myös Italian sisäministeri Matteo Salvini liikuttui vanhuksen kuvasta. Hän jakoi kuvan Twitterissä ja kuvan yhteyteen hän lisäsi kolme sydäntä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Arvasi kyseen olevan rakkaudesta

Kun Giorgio näki miehen itkevän, hän liikuttui. Otettuaan kuvan hän halusi tietää puhua tämän kanssa ja saada kuulla hänen tarinansa.

– Näin hänet ja olin varma, että taustalla on suuri rakkaustarina. Miehet eivät enää nykyään tee tuollaista, Giorgio kertoo Euronews-sivustolle.

Yhdessä vaimon kanssa yli 50 vuotta

Giorgio sai tietää, että Giuseppen vaimo Ida oli kuollut syöpään seitsemän vuotta sitten. Mies kaipasi vaimoaan valtavasti ja halusi pitää hänet aina mukanaan.

Giuseppe otti vaimonsa kuvan mukaan, jotta he voisivat yhdessä katsella merelle. Juuri tuolla rannalla he Idan kanssa viettivät aikaa nuorena parina.

Pariskunnan yhteinen taival alkoi heidän ollessaan 16-vuotiaita. Naimisiin he menivät vuonna 1969. Pariskunta ehti olla yhdessä yli 50 vuotta, ja tuona aikana heille siunaantui kolme lasta.

Vanhus oli liikuttava näky

Giorgio liikuttui syvästi näkemästään. 

– Tuossa näyssä oli niin paljon rakkautta ja surua, että näin mielessäni monien rakkaansa menettäneiden elämän, Giorgio kertoo Euronews-sivustolle.

Giorgio kertoo itse menettäneensä kaksi veljeään ja viiden kuukauden ikäisen poikansa.

– Ymmärsin täysin hänen kipunsa ja tulin hyvin surulliseksi hänen puolestaan. Olen myös menettänyt kaksi veljeä ja viiden kuukauden ikäisen pojan, joten tiesin, mitä hän käy läpi.

– Uskon, että jokainen tässä maailmassa menettää jossain kohdassa jonkun itselleen tärkeän henkilön. Meillä kaikilla on noita kärsimyksen hetkiä. Giuseppe oli todella rohkea ja arvosti itseään ilmaisemalla nuo tunteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja