Vanhukset tempaisevat lastensairaalan hyväksi

Porvoolaisen hoivakodin vanhusasukkaat ja hoitajat keräävät varoja uuden Lastensairaalan hyväksi. Oman rahankeräyksen lisäksi Attendo Laamannin hoivakodin väki haastaa kaikki Itä-Uudenmaan vanhusten palvelukodit ja vanhainkodit mukaan talkoisiin lapsipotilaiden hyväksi.

– Toivomme tämän haasteen leviävän ympäri Suomen. Haastekampanjamme avajaistilaisuus on 18. marraskuuta klo 14. Paikalla on asukkaiden ja hoitajien lisäksi tiernapoikaesityksen Herodes ja Porvoon teatterin väkeä, kertoo hoivakodin johtaja Pia Paananen.

Idea haastekampanjaan ja -keräykseen syntyi henkilökunnan ja asukkaiden keskuudessa. Hoivakodin asukkaat ovat aikoinaan olleet rakentamassa Suomea yhteistyöllä. Vanhukset haluavat vielä kantaa kortensa kekoon tulevaisuuden lasten hyväksi yhdessä hoitajien kanssa.

– Olen todella iloinen, että Suomeen saadaan uusi ja moderni lastensairaala. Muistan, miten 1950-luvulla tuttavaperheen äiti meni illoiksi Helsinkiin syöpää sairastavan lapsensa luokse sairaalaan. Siihen aikaan siellä ei voinut yöpyä, eikä autoa ollut kuin muutamilla, kertoo 90-vuotias Anna Gustafsson, joka antaa oman panoksensa uuden Lastensairaalan hyväksi.

Attendo Laamannin väen varainkeruu on yhdistetty osaksi hoivakodin päivittäistä virkistystoimintaa. Porvoolaisessa hoivakodissa ahkeroidaan askartelujen, koristeiden, villasukkien ja leivonnaisten parissa tuleva kuukausi ja valmiit tuotteet myydään 19. joulukuuta klo 13 – 16 järjestettävissä joulumyyjäisissä. Kaikille avoin tilaisuus on samalla koko perheen tapahtuma, jossa on muun muassa poniajelua. Tapahtumapaikkana on hoivakodin pihapiiri ja pääaula osoitteessa: Laamanninpolku 5, 06100 Porvoo

Seuraavana päivänä tapahtuman tuotto tilitetään lyhentämättömänä Lastensairaalan keräykseen.

– Lapset ovat tärkeitä asukkaillemme ja heissä on ilo. Jokainen hoivakoti voi vastata haasteeseen haluamallaan tavalla. Toivon, että vanhusten toive lasten puolesta kuullaan, päättää Paananen.

Lähde Deski

Lue myös:

    Uusimmat