Vanhentavatko vaatteesi sinua? Älä pukeudu näin!

Ovatko värikkäät vaatteet ja istuvat hameet joutuneet antamaan vaatekaapissasi tilaa mustille tunikoille? Käytätkö silti edelleen samoja rintaliivejä kuin kymmenen vuotta sitten – vaikka ne eivät silloinkaan oikein istuneet? Pukeutuminen on jokaisen oma asia, mutta tietyt valinnat saattavat tuoda ilmeeseen näennäisesti lisää vuosia.

Liikaa mustaa

Musta hoikentaa ja sopii lähes joka tilaisuuteen. Koska iholla on kuitenkin ikääntyessä tapana muuttua kalpeammaksi, näiden kahden välille syntyvä kontrasti on omiaan korostamaan ryppyjä sekä varjoja silmien alla. Mustaan pukeutuvan kannattaakin lisätä päälle jokin kirkas asuste, kuten huivi tai kookas kaulakoru. Pieni tehoste syvänpunaista, emeraldinvihreää tai safiirinsinistä sopii useimmille ihonsävyille ja kirkastaa ilmeen. Myös neutraalit ja maanläheiset värit, kuten kaakao, oliivi, kameli tai harmaa, toimivat.

Vartalon piilottelu

Löysinä liehuvat ja roikkuvat vaatteet imartelevat vartaloa harvoin paremmin kuin jämäkät asut. Jos lantionsa, käsivartensa tai vatsansa yrittää piilottaa muodottoman bleiserin alle, saattaa itse asiassa tulla tehneeksi itsestään todellista tukevamman näköisen. Hyvin leikattu, vyötäröltä kapeneva jakku tai kotelomekko sen sijaan korostaa vartalon parhaita puolia.

Helman korkeudenkaan ei tarvitse mennä alemmas sitä mukaa, kun ikää tulee lisää. Liki nilkkoja laskeutuva hame ehkä peittää roikkuvat polvet ja suonikohjut, mutta sillä on myös taipumus leventää kantajaansa. Peittävyyttä kaipaava voi kokeilla pohkeen puoliväliin laskeutuvaa midi-hametta, joka tosin vaatii kantajaltaan hieman tyylitaituruutta.

Entä vedätkö joka tilaisuuteen päälle turvallisilta tuntuvat mustat housut? Voisi olla aika kokeilla jotain hauskempaa ja naisellisempaa. A-linjaiset hameet ja kynähameet imartelevat monia, ja niitä löytyy monissa eri kankaissa ja kuoseissa. Riippuen siitä, minkälaisen paidan ylleen valitsee, hameen voi joko maustaa juhlavaksi tai sovittaa arkeen. Lopputulos on raikas.

Huonosti istuvat rintaliivit

Väitetään, että suurin osa naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Silloin paidat istuvat huonosti ja siluetti kärsii. Alusvaateyrittäjä Linda Becker on kuvaillut vääränkokoisten rintaliivien saavan naisen näyttämään todellista lyhyemmältä, vanhemmalta ja tukevammalta.

Oikeankokoiset liivit asettavat rinnat kohdilleen, ja niiden päällä vaatteetkin laskeutuvat kauniisti. On myös syytä muistaa, että kun ottaa käyttöön uudet rintaliivit, ne kiinnitetään uloimpaan hakaseen. Kun liivit ajan myötä löystyvät, edetään sisempiin hakasiin. Jos tiukinkaan "asetus" ei enää riitä, on aika ostaa uudet liivit.

Mikäli on epävarma omasta koostaan, kannattaa pyytää apua alusvaateliikkeen myyjältä. Rintojen koko muuttuu myös painon vaihdellessa, joten voi olla hyvä tarkistaa tilanne tasaisin väliajoin.

Liiankin järkevät kengät

Ikääntyessä mukavuus usein ohittaa ulkoisen kauneuden tavoittelun. Silloin piikkikorot antavat tilaa terveyssandaaleille ja leveälestisille kävelykengille. Terveyttään ei toki ole syytä riskeerata jatkuvalla koroilla sipsuttelulla, mutta silloin tällöin voi olla hauskaa sujauttaa jalkaan jotain juhlavampaa. Matalakin korko tuo lisää naisellista ryhtiä.

Raskaat silmälasit

Tummat ja paksut kehykset silmälaseissa alleviivaavat ryppyjä sekä tummia silmänalusia. Sirot kehykset, joissa on vaikka hieman kimallusta tai timanttikoristeita, sen sijaan heijastavat valoa. Sankojen sisäpuolilta vilahtelevilla neonväreillä on sama vaikutus.

Jersey-kankaaseen verhoutuminen

Trikoomainen jersey-kangas tunnetaan mukavuudestaan ja edullisuudestaan. Ohuena ja ihonmyötäisenä se ei kuitenkaan välttämättä tuo esille vartalon parhaita puolia. Jos trikoo silti on se oma juttu, kannattaa kokeilla kuhmurat häivyttävää, drapeerattua versiota.

Roikkuvat farkut

Jos farkuissa on liikaa elastaania, ne alkavat pussittaa polvista ja roikkua takapuolen kohdalta. Kannattaa siis suosia farkkuja, joissa ei ole enempää kuin kaksi prosenttia elastaania.

Lähteet: Grandparents.com, Oprah.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat