Mainos

Vanhempien salainen taktiikka: Laitatko sinäkin lapset aikaisin nukkumaan saadaksesi omaa aikaa?

Elektroniikkayhtiö LG:n teettämän kartoituksen mukaan, 82 prosenttia amerikkalaisvanhemmista laittaa lapsensa aikaisin nukkumaan katsoakseen itse televisiota. 

Aikuisten ohjelmat saattavat jälkeläiset sänkyyn aikaisin myös suomalaiskodeissa – ainakin ”Huono Äiti” -nimisen Facebook-ryhmän jäsenien keskustelun perusteella.

– Koko päivän kun viettää vähintään kahden kanssa kotona, niin mielellään sitä jo kahdeksalta alkaa katsoa jotain muutakin kuin katoäitikatoäiti-juttuja, kirjoittaa eräs ryhmän jäsenistä.

– Mitä tunnustamista siinä on, että tarvitsee ja on oikeus omaan aikaan? Lapset menevät nukkumaan yhdeksän aikaan, ja sen jälkeinen aika on vain ja ainoastaan itseäni varten, olin sitten ollut lasten kanssa päivän kotona tai en, kertoo toinen.

Moni on sitä mieltä, että aikaisin nukkumaan meneminen on myös lapsen etu. Kasvava ihminen tarvitsee paljon lepoa herätäkseen virkeänä seuraavaan päivään.

– Meillä kaikki hommat sujuvat paljon paremmin ja ilman ylimääräisiä kiukkuja, kun lapset nukkuvat tarpeeksi. Bonuksena vanhemmatkin saavat hetken omaa tai kahdenkeskistä aikaa.

Useimmat keskusteluun osallistuneet kertovat laittavansa lapsensa nukkumaan seitsemän ja yhdeksän välissä. Jotkut kuitenkin kertovat lapsensa olevan iltavirkku, jota on turha yrittää pakottaa aikaisin sänkyyn, vaikka televisiosta alkaisikin lempisarja.

Toisaalta kaikilla ei ole perheelle aikaa kuin iltaisin, jolloin televisiotarjonta tippuu arvoasteikossa kärkisijalta. Osa äideistä kertoo myös olevansa päivän päätteeksi niin kanttuvei, että nukahtaa sohvalle ennen kuin käsi edes ehtii kaukosäätimelle.

Uskallatko sinä myöntää?


***

0:47
 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.