Vanhemmat palkkaavat nyt lapsilleen "vale-enoja" – liki 400 euron päivätaksalla ostetaan turvaa koulukiusaajilta

"Enopaketti" varmistaa, ettei korealaislapsia kiusata koulussa. Pakettiin kuuluu iso, pelottava mies, joka muun muassa saattaa lapsen kouluun ja jopa antaa kiusaajien kuulla kunniansa.

Video: Kun Janella yritti mennä juttelemaan luokkansa oppilaille, hänelle käännettiin selkä. – Yksin jättäminen ja ulos sulkeminen on vielä pahempaa kuin se, että olet silmätikkuna, äiti Nina sanoo.

"Enopaketit" kasvattavat suosiotaan Etelä-Koreassa. Vanhemmat palkkaavat miehiä esittämään lastensa enoa, jotta lapsia ei koulukiusattaisi, kertoo Allkpop.com-sivusto.

Pakettiin kuuluu "iso, pelottava mies"

Enopaketti maksaa noin 440 dollaria eli noin 378 euroa päivässä. Pakettiin kuuluu "iso, pelottava mies", joka on noin 30-40-vuotias ja teeskentelee paketin ostaneen henkilön lapsen enoa. Hän varoittaa kiusaajia ja saattaa lapsen kouluun ja taas kotiin.

Cho Sunin raportin kääntäneen sivun mukaan enopaketteja tarjoava yritys tarjoaa myös "todistepakettia", jossa eno videoi kiusaamistilanteita todisteeksi ja ilmoittaa niistä sitten koululle. Hän myös uhkailee koulua viranomaisilmoituksella, jos ongelma ei ratkea.

Todistepaketille tulee hintaa noin 350 dollaria eli noin 300 euroa.

Voi järjestää myös mielenosoituksen

"Esiliinapaketissa" tekoeno vierailee kiusaajan vanhempien työpaikalla, järjestää sen edessä mielenosoituksen ja huutaa "kiusaajan vanhemmat työskentelevät täällä".

Hintaa neljän kerran protestoinnille tulee noin 1700 dollaria eli noin 1400 euroa.

"Korealaiset koulut kuulostavat sekopäisiltä..."

Moni kommentoija ihmettelee, miten kyseinen palvelu voi olla laillinen. Moni pitää palvelua kalliina ja lisäksi pelkkänä laastarina ongelmaan, joka koulujen kuuluisi ratkaista.

– Päätellen siitä, mitä korealaiset ystäväni ovat kertoneet, korealaiset koulut kuulostavat sekopäisiltä. Ilmeisesti jos et esimerkiksi anna tarpeeksi lahjoja lapsesi opettajalle, hän kiusaa lasta, nimimerkki Shuck sanoo.

– Haluan muuttaa Koreaan, mennä takaisin kouluun ja hankkia super-uber-deluxe-version, jossa eno tuo jäätelöä kaikille, paitsi kiusaajalle, nimimerkki denizen_du_marais sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja