Mainos

Vanhemmat halusivat nimetä poikansa Luciferoksi – toinenkaan pirullinen nimiehdotus ei kelvannut

Helsingin hallinto-oikeudessa on ratkottu viime vuoden maaliskuussa syntyneen pojan nimestä aiheutunutta kiistaa.

Vanhemmat olivat halunneet antaa pojalleen kolmanneksi nimeksi Lucifero-nimen. Toisena vaihtoehtona kolmanneksi nimeksi maistraatille väestötietojärjestelmään oli ilmoitettu Fosforos.

Länsi-Uudenmaan maistraatti ei hyväksynyt kumpaakaan nimeä. Vanhemmat vaativat tämän jälkeen kuitenkin maistraatilta Fosforos-nimen hyväksymistä.

Maistraatti hylkäsi vaatimuksen todeten, ettei Fosforos ole yleisesti Suomessa käytössä oleva etunimi. Maistraatti katsoi myös, ettei nimeä voida pitää sopivana lapselle, vaan sen käytöstä voidaan katsoa aiheutuvan lapselle ilmeistä haittaa. Maistraatin lausunnon mukaan Fosforos on kuusiosainen tutkielma Saatanan olemuksesta ja okkultismin filosofiasta.

Nimikiista eteni tämän jälkeen hallinto-oikeuteen, jossa toinen vanhemmista vaati nimen hyväksymistä. Valituksen mukaan Fosforos-nimi ei liity raamatullisiin tarinoihin, vaan Fosforos on ollut antiikin Kreikassa aamutähden jumala. Valituksessa todettiin myös, että väestötietojärjestelmään on jo hyväksytty nimet Venus ja Aamutähti, jotka tarkoittavat samaa kuin Fosforos.

Myöskään hallinto-oikeus ei kuitenkaan hyväksynyt nimeä. Oikeuden mukaan Fosforos on muodoltaan kotimaisen nimikäytännön vastainen, eikä valittajan esittämiä perusteita voitu pitää pätevänä syynä nimen hyväksymiselle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.