Vanhat Windows-puhelimet lakkaavat osittain toimimasta huomenna – Microsoft sulkee palvelut

Microsoft on ilmoittanut, että se aikoo lopettaa vanhojen Windows Phone 7 ja Windows Phone 8 -puhelinten palveluja huomenna 20. helmikuuta. Muun muassa puhelimiin ei enää tule saapumaan ilmoituksia sovelluksista.

”Windows Phone 7.5 ja Windows Phone 8.0 ovat saavuttaneet niiden tuen päättymispäivän, ja näin näiden Windows-versioiden palvelut lopetetaan ajan myötä”, toteaa Microsoft.

Microsoft sulkee 20. helmikuuta näiden alustojen osalta ilmoituspalvelunsa, mikä tarkoittaa, etteivät sovellukset pysty enää lähettämään ilmoituksia vanhempiin Windows-puhelimiin. Ilmoitusten ohella myöskään kotinäkymän live-kuvakkeiden tiedot eivät tämän jälkeen enää vanhemmissa Windows-puhelimissa päivity.

Kolmantena vaikutuksena myös paikannustoiminto kadonneen laitteen etsimiseksi lakkaa Windows Phone 7.5 ja Windows Phone 8.0 -puhelinten osalta toimimasta huomenna.

Esimerkiksi Nokian Lumia 510, Lumia 610, Lumia 710 ja Lumia 800 ja Lumia 900 ovat malleja, joita ei ole ollut edes mahdollista päivittää Windows Phone 8.0:aan tai 8.1:een.

Uudemmilla Windows Phone 8.1 ja Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmäversioilla varustettujen puhelinten palvelut jatkuvat toistaiseksi normaalisti. ”Ilmoituspalvelut jatkavat toimintaa Windows Phone 8.1:lla tällä hetkellä, ja uudemmat puhelimet Windows 10 Mobilella ovat vielä täysin tuettuja”, Microsoftin tiedoksiannossa todetaan.

Microsoft on ajanut alas Windows-puhelinkehitystään. Uusia Windows 10 Mobile -puhelimia myydään enää hyvin niukasti, ja Microsoft on lopettanut Nokialta ostamansa Lumia-puhelinliiketoiminnan. Windows 10 Mobilenkin on kerrottu saavan jatkossa vain tarpeelliset tietoturva- ja yhteensopivuuspäivitykset.

Microsoftin on huhuttu suunnittelevan paluuta mobiililaitemarkkinoille taittuvalla Surface-laitteella, joka olisi kuitenkin varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä sen puhelinversion sijaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.