Vanhat Windows-puhelimet lakkaavat osittain toimimasta huomenna – Microsoft sulkee palvelut

Microsoft on ilmoittanut, että se aikoo lopettaa vanhojen Windows Phone 7 ja Windows Phone 8 -puhelinten palveluja huomenna 20. helmikuuta. Muun muassa puhelimiin ei enää tule saapumaan ilmoituksia sovelluksista.

”Windows Phone 7.5 ja Windows Phone 8.0 ovat saavuttaneet niiden tuen päättymispäivän, ja näin näiden Windows-versioiden palvelut lopetetaan ajan myötä”, toteaa Microsoft.

Microsoft sulkee 20. helmikuuta näiden alustojen osalta ilmoituspalvelunsa, mikä tarkoittaa, etteivät sovellukset pysty enää lähettämään ilmoituksia vanhempiin Windows-puhelimiin. Ilmoitusten ohella myöskään kotinäkymän live-kuvakkeiden tiedot eivät tämän jälkeen enää vanhemmissa Windows-puhelimissa päivity.

Kolmantena vaikutuksena myös paikannustoiminto kadonneen laitteen etsimiseksi lakkaa Windows Phone 7.5 ja Windows Phone 8.0 -puhelinten osalta toimimasta huomenna.

Esimerkiksi Nokian Lumia 510, Lumia 610, Lumia 710 ja Lumia 800 ja Lumia 900 ovat malleja, joita ei ole ollut edes mahdollista päivittää Windows Phone 8.0:aan tai 8.1:een.

Uudemmilla Windows Phone 8.1 ja Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmäversioilla varustettujen puhelinten palvelut jatkuvat toistaiseksi normaalisti. ”Ilmoituspalvelut jatkavat toimintaa Windows Phone 8.1:lla tällä hetkellä, ja uudemmat puhelimet Windows 10 Mobilella ovat vielä täysin tuettuja”, Microsoftin tiedoksiannossa todetaan.

Microsoft on ajanut alas Windows-puhelinkehitystään. Uusia Windows 10 Mobile -puhelimia myydään enää hyvin niukasti, ja Microsoft on lopettanut Nokialta ostamansa Lumia-puhelinliiketoiminnan. Windows 10 Mobilenkin on kerrottu saavan jatkossa vain tarpeelliset tietoturva- ja yhteensopivuuspäivitykset.

Microsoftin on huhuttu suunnittelevan paluuta mobiililaitemarkkinoille taittuvalla Surface-laitteella, joka olisi kuitenkin varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä sen puhelinversion sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja