Mainos

Vanhanen kiitteli ay-liikettä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) antaa tunnustusta palkansaajien etujärjestöille.

Vanhasen mukaan samaan aikaan, kun poliittinen vasemmisto haikailee menneitä, palkansaajajärjestöt kantavat vastuuta koko Suomesta.

- Oppositio haluaa löytää suuren maailmanselityksen menneestä maailmasta ja luokkataistelusta, pääministeri sanoi keskustan vappujuhlassa Hyvinkäällä.

Vanhanen varoitteli palkkakilpailusta ja sitä seuraavasta inflaation kierteestä. Hän sanoi, että vaara on todellinen. Kysymys on hänen mielestään siitä, valitaanko korkeat kustannukset vai työpaikat.

- Viimeaikaisten puheenvuorojen perusteella palkansaajajärjestöt ovat näissä kysymyksissä olleet lähellä ajatteluani, Vanhanen sanoi.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) puolestaan moittii hallitusta siitä, että se on ilman ehtoja lähtenyt edistämään elinkeinoelämän ajamia asioita. Ihalainen sanoi Toijalan vappujuhlassa, että nekään eivät saisi olla läpihuutojuttuja hallituksessa.

Ihalaisella on halua kytkeä uudet veronalennukset seuraaviin palkkaratkaisuihin. Hän toivoi, että hallitus keskustelisi veroalen ajoituksesta työmarkkinajärjestöjen kanssa syksyllä, kun ne yhdessä arvioivat seuraavan palkkaneuvottelukierroksen lähtökohtia.

Vanhanen vastasi keskustan vappujuhlan yhteydessä, että ensi vuoden palkkaratkaisut ovat jo tiedossa. Ensi vuoden veroista hallitus tekee omat ratkaisunsa Vanhasen mukaan jo budjettiriihessä eli ennen tapaamista työmarkkinajärjestöjen kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.