Vanessa avautuu: Näillä sanoilla morsiusneito pilasi hääni – ja ystävyytemme

7:20
Näin onnistut hääkuvissa.

Aina häät eivät mene täysin putkeen. Vanessan tarina kertoo siitä, että kaaso kannattaa valita tarkkaan, ja siltikään päivän kulusta ei voi olla varma – ei edes lapsuudenystävän kohdalla. 

Vanessa ajatteli, että hänen ystävänsä ovat hänelle kuin siskoja, mutta hän ei huomannut, miten ystävyys oli pikkuhiljaa muuttunut myrkylliseksi.

Vuosikymmenten ystävyys 

Vanessan perheen olosuhteet olivat lapsuudessa vaikeat, joten ainoana lapsena Vanessa alkoi viettää paljon aikaa ystäviensä luona. 

– He olivat minulle kuin koti. Olin turvassa heidän luonaan, Vanessa kuvailee. 

Allison oli yksi niistä ystävistä. Vaikka heillä oli lapsuuden ja aikuisuuden välissä hiljaisempia aikoja, he lähentyivät taas aikuisiässä.

– Kujeilimme ja nauroimme paljon. Hän oli minulle sisko, jota rakastin. 

Ystävissä oli epäterveitä piirteitä 

Allison ei kuitenkaan ollut pelkästään hyvä ystävä. Kuten ei Lisa tai Caitykaan, muut Vanessan läheisistä ystävistä. Caityn kanssa Vanessa tutustui lukion jälkeen ja heillä oli todella hauskaa. 

Välit muuttuivat hiljalleen, kun Caity muuttui kateelliseksi kaikesta mahdollisesta.

– Caity oli hyvin itsekeskeinen ja hänellä ei ollut kunnioitusta muita kohtaan, Vanessa kuvailee. 

– Hän oli kaikesta kateellinen muille ja muuttui ilkeäksi, jos joku asia ei mennyt hänen tavallaan. Huomasin sen, mutta olin liian kiintynyt vuosien ystävyyteen ja siksi katsoin käytöstä silmieni läpi. 

Lisan kanssa Vanessalla oli sama ongelma, mutta sen lisäksi Lisan ja Vanessan ystävyys kulki jatkuvasti ylämäestä alamäkeen. 

– Lisa oli myrkyllinen persoona. Riitelin usein hänen tai muiden ihmisten kanssa. Minusta tuli ahdistunut ihminen, joka joi ja poltti paljon. Olin myös eri ihminen Lisan seurassa, Vanessa kuvailee. 

Lisa oli siitä huolimatta hänelle kuin oikea sisko. 

Hääpäivän järkyttävä lopetus 

Myöhemmin Vanessa oli menossa naimisiin. Haasteista huolimatta Vanessa ei voinut kuvitella viettävänsä häitä ilman parhaita ystäviään. Lisa, hänen morsiusneitonsa, järjesti kuitenkin kaikkein ikävimmän yllätyksen hääpäivän päätöksessä. 

– Hääpäivän päätteeksi Lisa sanoi kyyneleet silmissään: "Tämä on viimeinen kerta, kun näemme", Vanessa kertoo. 

– Katsoin häntä kummissani ja sanoin: "Älä ole dramaattinen. Näemme taas huomenna". 

Pohjimmiltaan Vanessa tajusi, että Lisa tarkoitti sanojansa. Se oli kivulias tapa lopettaa ihmissuhde.

Jotain hyvääkin 

Vanessa yritti ottaa ystäviinsä sen jälkeen yhteyttä, mutta turhaan. Hän muistelee jälkeenpäin tapahtumaa karuna. Kateelliset ystävät olivat päättäneet lopettaa ystävyyden kuin seinään. 

– He olivat perheeni, mutta perheeni päätti poistaa minut elämästään, koska eivät kestäneet nähdä minua onnellisena, Vanessa kuvailee. 

– Toisaalta opin paljon itsestäni ja itsekunnioituksesta samalla. Ei se ollut lopulta maailmanloppu, koska minulla on yhä oma perheeni, Vanessa summaa. 

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja