Sydäntäsärkevä paljastus julki – näin prinssi Charles puhui prinsessa Dianasta vain tunteja ennen avioon astumista: "Hän tiesi sydämessään"

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta tuli kuluneeksi 20 vuotta

Prinssi Charles ilmaisi huolensa prinsessa Dianan suhteen vain hetkeä ennen pariskunnan spektaakkelimaisia kuninkaallisia häitä.

Prinssi Charles ja prinsessa Diana menivät naimisiin näyttävästi vuonna 1981 St. Paul'sin katedraalissa Lontoossa. Häät olivat vuosikymmenen suurin kuninkaallinen tapahtuma jota sadat miljoonat ihmiset seurasivat television välityksellä ympäri maailman. 

Kun Charlesin ja Dianan kihlauksesta ilmoitettiin virallisesti, prinssin ystävät varoittelivat tätä huolestuneina parin ikäerosta. Pariskunnan mennessä naimisiin Charles oli 32-vuotias ja Diana juuri täyttänyt 20 vuotta. 

Vain tunteja ennen avioliiton solmimista Charles jakoi oman huolenaiheensa Dianan suhteen muutamalle läheiselleen. 

– Hän on herkän kaunis, täydellinen unikko. Mutta hän on lapsi, Charlesin kerrotaan todenneen. 

– Hän ei näytä tarpeeksi vanhalle ollakseen poissa koulusta, saatika olemaan naimisissa. 

Kuninkaallisen asiantuntija Ingrid Sewardin mukaan usea Charlesin ystävä näki tilanteessa läsnä olleet riskit. 

– Diana oli kuin lukiolainen ja Charles opettaja. 

Charlesin kerrotaan myös myöntäneen ystävilleen olleensa hämmentynyt, ahdistunut sekä kauhuissaan lupauksen tekemisestä, jota hän tulisi myöhemmin katumaan. Sewardin mukaan Charles oli kuitenkin vakuutellut haluavansa toimia oikein maansa sekä perheensä tähden. 

– Luulen, että hän tiesi sydämessään sen ettei heillä ollut mitään yhteistä, Seward kertoo. 

Charles ei kuitenkaan ollut ainut jolla oli epäilyksensä liiton suhteen. Dianan unelma onnellisesta rakkaustarinasta Charlesin kanssa alkoi horjua juuri ennen valtavia häitä. Dianan kerrotaan epäilleen jo entuudestaan Charlesin suhdetta Camilla Parker Bowlesiin, mutta sai vahvistuksen epäilyilleen samana päivänä, kun hän sovitti viimeisen kerran hääpukuaan viikkoa ennen suurta päivää. 

Diana löysi Charlesin yksityissihteerin Michael Colbornen työpöydältä paketin, joka oli osoitettu Camillalle, ja vaati saada nähdä sen sisällön. Paketista löytyi rannekoru, johon oli kirjailtu kirjaimet G ja F – Charles ja Camilla olivat käyttäneet rakastavaisina toisistaan lempinimiä Gladys ja Fred. 

Prinsessa musertui tekemästään löydöstä, sillä se oli selkeästi Charlesin jäähyväislahja oikealle rakastetulleen Camillalle. 

Lähde: Express

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja