Valtteri Bottas valmistautuu murtamaan Mercedeksen kuskipolitiikan – ”Tavoitteeni on tehdä siitä helppo päätös tallille”

Valtteri Bottas pitää tulevan F1-kauden yhtenä tavoitteenaan Mercedeksen vakuuttamista siitä, että suomalaiskuski kannattaa pitää tiimissä vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Bottas on joutunut tyytymään koko 2017 alkaneen Mercedes-uransa aikana vuoden jatkosopimuksiin, jotka ovat toisinaan olleet jopa melko pitkien neuvotteluiden takana.

Kaudella 2021 kuskipaletti saattaa sekoittua paljonkin, sillä samaan aikaan kaikki kärkikuskit Ferrarin Charles Leclercia lukuun ottamatta ovat ensi kauden jälkeen ilman sopimusta.

Huhuja Lewis Hamiltonin lähdöstä Ferrarille ja Max Verstappenin kiinnostuksesta Mercedes-paikkaa kohtaan liikkuu jatkuvasti, mutta Bottaksen tavoitteena on omalta kohdaltaan varmistaa oma paikkansa Hopeanuolen ohjaimissa.

– Se on todellakin tavoitteeni, koska nautin tiimin kanssa työskentelystä, joten yritän varmasti tehdä sen, Bottas sanoo Autosportin mukaan.

– Se voi silti olla mielenkiintoista, jopa minun puoleltani, koska minullakin on sopimus katkolla ensi kauden jälkeen. Olen halukas näkemään, että onko joitain muita mahdollisuuksia olemassa.

– Tietysti tavoitteeni on tehdä siitä helppo päätös tallille ja toivottavasti saada enemmän kuin yhden vuoden sopimus paperille, Bottas pohtii.

Myös tallipäällikkö Toto Wolffon tunnustanut loppukaudesta antamassaan haastattelussa, että hänellä on itselläänkin parannettavaa sopimusneuvotteluissa, jottei tilanne vaikuta Bottaksen keskittymiseen kauden aikana.

Bottas myöntää, että jatkuvasti vuoden pätkäpesteihin tyytyminen on vaikeaa.

– Haluat olla mahdollisimman hyvässä asemassa. Nyt on aika tehdä hyviä suorituksia ennen kuin neuvottelut käynnistyvät.

– Se on aina osa F1:stä ja normaalia tässä lajissa, mutta minun pitää vain jatkaa sitä, mitä teen nyt, nauttia siitä ja saada niitä tuloksia, Bottas linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat