Lewis Hamilton piikitteli Valtteri Bottasta Mercedes-päätöksestä – suomalaiskuski myöntää nyt saaneensa paljastuksia tallikaveristaan

Valtteri Bottas myöntää saaneensa rutkasti apua tallikaverinsa Lewis Hamiltonin pilttuusta hänen puolelleen tallia siirtyneeltä suorituskykyinsinööriltä Riccardo Musconilta.

Musconi työskenteli aiemmin Hamiltonin kisatiimissä, mutta vaihtoi täksi kaudeksi Bottaksen taustalle isompaan rooliin.

Alkukaudesta Hamilton löysi Bottaksen vahvistuneeseen vireeseen syyn juuri tästä muutoksesta.

– Tänä vuonna hänellä on minun kakkosinsinöörini eli minun toinen insinöörini kahden vuoden ajalta on ylennetty hänen pääinsinöörikseen. Siitä hän on hänelle iso apu, ja hän oppii sitä kautta paljon, Hamilton totesi toukokuussa ESPN:n mukaan.

– Ne jutut, joita hän tekee radalla – joihin minun insinöörini on selvästi rohkaissut häntä – ovat samoja, joita minä tein säätöjeni kanssa, joten hän on ehdottomasti mennyt oikeaan suuntaan siinä, Hamilton kommentoi.

Hamiltonin kommentteja voi pitää ylimielisinä, mutta Bottas myöntää nyt niiden pitäneen myös paikkansa.

– Muutos on ollut minulle hyväksi. Ja erilainen tapa työskennellä insinöörien kanssa, Bottas kommentoi Autosportille.

– Myös ”Riccin” saaminen Lewisin puolelta. (Musconi) on tehnyt hänen kanssaan töitä, joten hän tietää erittäin paljon yksityiskohtia (Hamiltonin) ajotekniikasta ja tavoista, joilla hän säätää autoa.

– Se oli koko ajan iso mahdollisuus saada jopa enemmän kuin mitä normaalisti saan palavereista ja mitä näen datasta. Oli mukavaa saada sellaista insinöörien puolelta, Bottas toteaa.

Hamiltonin piikikkäistä kommenteista huolimatta vaihdokset eivät ole tuoneet Bottaksen mukaan missään kohtaan närää tullessaan.

– Siitä ei ole koskaan ollut ongelmia. Se todellakin osoittaa sen, että käsittelemme asiat niin kuin ne ovat.

– Hän (Hamilton) on yhä nälkäinen olemaan jopa parempi kuin hän nyt on. Hänellekin eri ihmisten kanssa toimiminen on aina mahdollisuus, Bottas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat