Mercedes-pomo myöntää: Valtteri Bottaksen avautumisessa peiliin katsomisen paikka

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tunnustaa, ettei yhtiön tapa sopia jatkokausista Valtteri Bottaksen kanssa ole ehkä ollut paras mahdollinen kuskin keskittymisen turvaamisen kannalta.

Kolmatta kauttaan Mercedeksellä ajava Bottas on vuosi vuodelta parantanut menoaan, mutta aina hän on joutunut jännittämään pitkälle kesään asti paikkaansa seuraavalle kaudelle.

Tänä vuonna Bottaksen asema oli entistä enemmän uhattuna, kun Mercedeksen suojatteihin kuuluva Esteban Ocon oli pitkään tiimin harkinnassa. Lopulta ranskalaiskuski teki kahden vuoden sopimuksen Renault'n kanssa, ja Bottas sai pitää penkkinsä.

MM-taistelun ratkettua viikonloppuna Lewis Hamiltonin voittoon, Bottas palasi lehdistötilaisuudessa vaikean kauden henkiseen rasitukseen.

– Liikkeillä oli paljon huhuja. Minulla ei ollut mitään hajua, että mitä tapahtuu. Piti vain odottaa. Se ei ole, eikä ollut urheilijan näkökulmasta mitenkään ideaalia, Bottas kommenoi.

Itse sopimusneuvottelunsa hoitanut Bottas myönsi, että keskittymiskyky oli väännön takia koetuksella.

– Kun tuollainen jatkuu vuosi toisensa jälkeen, niin jossain vaiheessa se alkaa olla jo aikamoinen pistos persuuksissa. Oli kuitenkin hienoa, että sopimus saatiin tehtyä. Mutta sama tarina toistuu jälleen ensi vuonna, hän jatkoi.

Mercedes-pomo Toto Wolff kuuli suomalaisen sanat ja ottaa vastuun tilanteesta. Seuraavaksi yhtiö joutuu miettimään kuskejaan kaudella 2021, jolloin edessä on suuri sääntöuudistus.

– Selvästi sillä oln vaikutus häneen, joten koetan ottaa sen huomioon ja tehdä työni paremmin, Wolff myöntää Grand Prix News -sivuston mukaan.

– Vuonna 2021 kaikki ovet ovat avoinna: kummallakaan kuskeistamme ei ole sopimusta tiimin kanssa, joten tilanteesta tulee mielenkiintoinen, Wolff ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat