Valtteri Bottas sanoi sen suoraan: "Tämä oli huonoin kauteni"

Valtteri Bottas jäi kuluneella kaudella formula ykkösten MM-sarjassa viidenneksi, vaikka ajoi Mercedeksen huippuautolla. Bottas ei kiertele ja kaartele, vaan myöntää kauden olleen hänen uransa suurin pettymys.

Bottas ei voittanut kuluneen kauden aikana yhtään kisaa. Kahteen otteeseen se oli tosin äärimmäisen lähellä. Azerbaidhanin GP:ssä Bottas joutui keskeyttämään lopussa kärkipaikalta. Suomalainen ajoi tuolloin pienen hiilikuitupalasen yli, ja hänen takarenkaansa räjähti.

Venäjän GP:ssä Bottas joutui puolestaan luovuttamaan kärkipaikan ja voiton tallikaverilleen Lewis Hamiltonille tallimääräyksellä. 

Bottas rypi varsinkin loppukaudesta, kun taas Hamilton varmisti uransa viidennen maailmanmestaruuden hyvissä ajoin, kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa Meksikossa.

Bottas myönsi Autosportille, että kulunut kausi oli hänelle tähän asti F1-uran suurin pettymys.

– Kyllä, minä ajattelen, että se oli. Ensimmäinen kauteni oli vaikea, mutta näitä ei voi vertailla. Williamsilla taistelimme vuonna 2013 perällä ja tunsin, että ensimmäisenä vuotena toteutin tavoitteitani, Bottas sanaili.

– Seuraavat muutamat kaudet ajoin paremmin ja paremmin, ja sitten tuli tämä.

Bottas kokee, että viime kausi oli varsin erilainen tähän verrattuna. Bottas nappasi viime vuonna F1-uransa ensimmäiset kolme voittoa ja sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi.

– Se oli ensimmäiseni tässä tiimissä (Mercedeksellä), ensimmäinen Lewisiä vastaan. Muistan, että tähän aikaan viime vuonna olin pettynyt kauteen kokonaisuudessaan. En yltänyt tavoitteisiini.

– Mutta nyt, kun katson taaksepäin, voinin sentään muutaman kisan. Olen nyt tässä kohtaa vielä pettyneempi. Minusta tämä on huonoin kauteni tähän mennessä.

Jos Bottas ei olisi kokenut Azerbaidzhanin kisan lopussa rengasrikkoa ja kärkipaikka olisi säilynyt maaliin saakka, nastolalaiskuski olisi siirtynyt MM-sarjassa johtoon. Bottas tuumii itsekin, että hänen kautensa olisi voinut olla kokonaisuudessaan hyvin toisenkinlainen.

– Minulla olisi ehdottomasti voinut olla todella erilainen kausi. On murheellista katsoa nyt takaisin, miten kaikki meni.

Bottas näkee kaudessa hyvääkin. Hän kokee, että hänen suorituskykynsä joissain kisoissa oli parempaa kuin se, miten hän sijoittui.

– Kaiken kaikkiaan aika-ajo- ja kisasuoritukseni verrattuna Lewisiin olivat paremmat kuin viime vuonna, joten olen ottanut joitain askelia eteenpäin.

– Se on positiivista, mutta meidän täytyy odottaa muutamia viikkoja perataksemme minun osaltani kunnolla näitä positiivisia mutta myös negatiivisia asioita, jotta voin suoriutua paremmin ensi vuonna, Bottas summasi.

Lue myös:

    Uusimmat