Valtteri Bottas pyörii inhottavien huhujen keskellä – ex-F1-kuskilta painokas puolustus: "Hän olisi mestari"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla juttua F1-kuljettajamarkkinoista.

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen sopimustilanne herättää taas keskustelua F1-piireissä. Saksalaistallin tilanne on auki, sillä sen molempien kuljettajien sopimukset päättyvät tämän kauden jälkeen. Samaan aikaan kuljettajamarkkinoilla on jo nähty voimakkaita liikkeitä.

Mercedes on tällä hetkellä ainut iso talli, jonka kuljettajatilanne on apposen auki. Ferrarilla paikat on täytetty, samoin lähes varmasti myös Red Bullilla.

Suomalaiskuski Bottas on joutunut tuoreeltaan inhottavien huhujen keskelle. Hänen tilalleen on tuotu erinäköisissä pyörittelyissä Ferrarilta lähtevää Sebastian Vetteliä. Myös Mersun kuljettajaohjelmaan kuuluvan George Russellin nimi on nostettu esille.

Sky Sportsin asiantuntija, ex-F1-kuski Anthony Davidson tarttui aiheeseen napakasti kiinni.

– Kaikki vain miettivät sitä, että kuka korvaa Bottaksen – hänhän tekee mainiota työtä! Davidson aloitti.

– Ei pidä unohtaa sitä, että kuinka monta paalupaikkaa hän on ottanut viime vuosien aikana Lewis Hamiltonin nokan edestä. Ilman Lewisiä hän olisi mestari.

– Tuntuu siltä, että heidän keskinäinen dynamiikkansa on erittäin hyvällä tasolla. Lewis tulee toimeen hänen kanssaan, eikä heillä ole minkäännäköisiä yhteenottoja radalla, Davidson pohtii.

Vaikka Davidson puolustaakin voimakkaasti Bottasta, nostaa hän myös esille Mercedeksen sisäisen ”nokkimisjärjestyksen”.

– Yhdessä tallissa ei voi olla kahta Hamiltonia. Olemme nähneet, miten nuo kuviot ovat päättyneet. Esimerkiksi Ferrarin vahvuus Michael Schumacherin aikoina oli se, että hän oli selkeä ykkönen ja sitten oli selkeä kakkonen. Ja he voittivat kaiken. Mercedes toimii nyt ihan samalla tavalla. Silti, aina puhutaan vain siitä, että kuka korvaa Bottaksen.

Lue myös:

    Uusimmat