F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas pitää uransa mahdollistaneen perheen vetäytymistä harmillisena: "Williams tulee aina olemaan sydämessä"

11:35
Valtteri Bottas muistelee Williams-aikojaan. Hän myös uskoo, että Mercedes on nyt jopa nopeampi kisassa, kun moottorikarttojen käyttöä on rajoitettu.

Tieto Williamsin perheen lähdöstä nimeään kantavan F1-tiimin taustalta nosti Valtteri Bottakselle mieleen hyvät muistot hänen oman formulauransa alkuvuosilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tallin 1970-luvulla perustanut Frank Williams ja hänen tiimiä jo pitkään luotsannut tyttärensä Claire Williamstiedottivat torstaina lähtevänsä hiljattain amerikkalaisomistukseen myydyn tallin taustalta jo viikonlopun Italian GP:n jälkeen.

Valtteri Bottas ajoi Williamsilla F1-uransa ensimmäiset vuodet 2013–2016, joita ennen jo useamman vuoden ajan testikuljettajana. Frank Williams antoi suomalaiskuskille tilaisuuden, jota hänen ei tarvinnut katua.

– Tänään näin uutiset, ja minusta on tosi harmi, että perhe jää taka-alalle siitä, koska Williams on niin iso juttu ollut formuloissa aina, Bottas toteaa C Moren haastattelussa.

– Ja menestys, jonka ovat saaneet, ja kuinka hienolla tavalla. Yksityistiimi, joka on välillä ollut täysi underdog (altavastaaja), ja sitten he ovat piesseet kaikki.

– Se on magea tarina, jota pääsin elämään pienen osan itsekin. Silloin, kun 2014 alkoi podiumeja tulla, se oli hienoa aikaa, Bottas muistelee.

Bottaksen ensimmäinen kausi vuonna 2013 oli Williamsille äärimmäisen raskas, mutta seuraavan vuoden sääntöuudistuksissa perinteikäs tiimi osui nappiin. Brittitalli nousi vuosien tauon jälkeen MM-sarjassa kolmostiimiksi, josta se on kuitenkin viime vuosina pudonnut jo kauas.

– Heidän kanssaan tuli opittua älyttömän paljon, ja minulle on aina jäänyt mieleen, että Frank antoi minulle sen mahiksen päästä formuloihin. Ilman sitä luottoa ja rohkeutta antaa se paikka minulle ja näyttää mihin pystyn, ei oltaisi tässä tänään. Kyllä Williams tulee aina olemaan sydämessä, Bottas sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja