Valtteri Bottas paljasti syyn Viaplaylle: surkea lähtö ei tällä kertaa johtunut kytkimestä

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon luisu pistesijojen ulkopuolelle jatkui Unkarissa neljännessä kisassa peräkkäin. Heikon lähdön jälkeen talli yritti tuoda Bottaksen takaisin MM-pisteille yhden pysähdyksen taktiikalla.

Bottas onnistui nousemaan lauantain aika-ajossa kahdeksanteen lähtöruutuun. Hän kuitenkin menetti heti ensimmäisellä kierroksella viisi sijaa.

Alfa Romeolla on ollut isoja ongelmia liian tiukasti kiinni purevan kytkimen kanssa, mutta tällä kertaa startti ei mennyt Bottaksen mukaan pieleen sen takia.

– Kaikki, joilla oli pehmeämmät renkaat, pääsivät ohi ekalla kierroksella. En muista, mitä muuta siinä tapahtui, Bottas totesi tuoreeltaan kisan jälkeen Viaplayn haastattelussa.

Bottaksen mukaan kytkiongelmia ei kuitenkaan ole vielä selätetty. Tekemistä riittää sen kanssa myös kesätauon jälkeenkin.

Alfa Romeo päätti vaihtaa Bottakselle kovat renkaat, jotta tämä olisi pystynyt säästämään yhden pysähdyksen ja nousemaan sitä kautta takaisin pistesijoille. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt, ja lopulta moottori petti viisi kierrosta ennen loppua.

– Hävisivät vain tehot, ja moottori meni tyhjäkäynnille. En tiedä vielä, mistä johtui, mutta joku häikkä siellä näköjään oli.

– En usko, että pisteitä olisi muutenkaan valitettavasti tullut. Sitouduimme yhteen stoppiin ja siitä oli aika vaikea perääntyä lopussa. Ei ehkä ollut tänään nopein strategia, mutta yritettiin, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat