Valtteri Bottas paljastaa Alfa Romeo -siirron taustat: halusi itsekin lähteä Mercedekseltä

5:18
Valtteri Bottas kertoo MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Valtteri Bottas hehkuu tyytyväisyyttään tuoreen Alfa Romeo -sopimuksen tultua julki. Bottas tarttui sveitsiläis-italialaisen tallin tarjoukseen, koska näkee tallissa potentiaalia ja toisaalta talli tarjosi hänelle useamman vuoden mittaista sopimusta.

Neljän ja puolen Mercedeksellä viettämänsä vuoden jälkeen Bottas kertoo odottavansa uutta seikkailua jännittyneenä ja innostuneena. 

– Totta kai tässä on vielä tämä loppukausi ajettavana, mutta kyllä tänään pystyy fiilistelemään vähän tätä asiaa ja mitä kaikkea kivaa tulevaisuus tuo tullessaan, Bottas kertoi Monacon-kodistaan MTV Urheilulle.

Tuore Alfa Romeo -sopimus on, toisin kuin kaikki Mercedes-sopimukset, monivuotinen.

– Kyllä se mulle oli tosi tärkeää. Tässä on koko ura mennyt aika lailla veitsi kurkulla, aina oikeastaan vuosi kerrallaan vain. Tekee hyvää, että saa projektin, johon pystyy oikeasti keskittymään pidemmällä aikavälillä. Ei tarvitse stressata omasta ajopaikasta ja tulevaisuudesta ainakaan muutamaan vuoteen. Pystyy keskittymään itse asiaan ja painamaan duunia.

– Näen paljon potentiaalia Alfassa ja sen tulevaisuudessa. Tunnen sieltä muutaman tyypin, varsinkin tiimipäällikön Fredin (Vasseurin). Ajoin hänen tiimissään F3:ssa ja GP3:ssa kolme vuotta. Se, mitä olen kuullut sieltä tiimin puolelta, niin luotan ihan täysin, että nyt on oikeasti mahdollisuus tehdä hyvä hyppy suorituskyvyssä eteenpäin ja myös tulevina vuosina.

Ensi kaudella Alfalle avautuu suuri mahdollisuus F1-sarjassa tapahtuvan mittavan sääntöuudistuksen ansiosta.

– Se on mielenkiintoista, että kaikki on ihan auki. Voi tosiaan pakka sekoittua aika hyvin. Teoriassa kaikkien tiimien suorituskyvyn pitäisi olla aika lähellä toisiaan. Ei pitäisi olla suuria eroja. Se tuo jo sellaista positiivisuutta kaikkeen. Kun olen nähnyt ja kuullut, että miksi tallin pitäisi tehdä hyvä hyppy eteenpäin, niin uskon kyllä, että se on mahdollista – kovalla työllä tietenkin.

Vasseur kertoi jo Alfa Romeon tiedotteessa, että Bottaksesta tulee tallin johtava kuljettaja. Uusi rooli maistuu Mercedeksellä Hamiltonin varjoon jääneelle Bottakselle enemmän kuin hyvin.

–  Nyt oikeasti pystyy vaikuttamaan asioihin. Hyvä prokkis, ja tiimi vakuutti, että olen vähän niin kuin projektinvetäjänä. On selvää, että jos saa enemmän vastuuta ja kun sanoo jotain, niin oikeasti tapahtuu, niin kyllä se motivoi tosi paljon.

Johtavana kuljettajana Bottas voi antaa tallin käyttöön kaiken sen tiedotaidon, jonka hän on hankkinut Mercedes-vuosiensa aikana.

– Olen nyt neljä vuotta putkeen ollut mestaruustallissa. Kyllä siitä on kaikenlaista kokemusta kertynyt itselle, ja pystyn auttamaan tiimiä eteenpäin. Kaikkea, mitä olen oppinut ja mitä tiedän, tulen viemään eteenpäin, tiimityöskentelystä lähtien.

– On varmasti aika kiireinen kevät tulossa, että pääsee sinuiksi kaiken kanssa ja oppii tuntemaan kaikki ihmiset. Ja käy asioita läpi, että miten päästään parempiin tuloksiin ja toivottavasti joskus taistelemaan voitosta.

Bottaksen mukaan lähtö Mercedekseltä oli hänen omissakin intresseissä.

– Taas oli sama tilanne keväällä ja kesällä Mercedeksen kanssa, että jossain vaiheessa piti alkaa keskustella uudesta sopimuksesta. Miten asiat menivät ja minkälaiset fiilikset mulla oli, ja oikeastaan myös tiimillä, niin aika yhteisymmärryksessä sovittiin, että tehdään näin.

Halusit tätä muutosta?

– Todellakin. Kyllä. Jos Mercedes olisi tarjonnut monen vuoden sopimusta, niin se olisi varmasti ollut ykkösvaihtoehto. Mutta yhdellä vuodella en olisi enää lähtenyt kyllä jatkamaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja