Valtteri Bottas kyllästyi jauhamaan Lewis Hamiltonin haastamisesta: "Minun täytyy vain voittaa kisa"

Valtteri Bottakselle Monacon GP on todellinen kotikisa. Työpaikka sijaitsee kisaviikonloppuna alle viiden minuutin kävelymatkan päässä suomalaisen kotiovesta. Bottas aikoo lyödä kaiken peliin pitkälti viikonlopun kulun ratkaisevassa aika-ajossa.

Monacon katurata on pitkään lajissa mukana olleille kuljettajille varsin tuttu, mutta sen vaatimustaso pakottaa kuskeja olemaan hereillä joka ainoassa mutkassa ja shikaanissa.

Kisaaminen ahtaalla katuradalla voi olla varsin turhauttavaa, mutta aika-ajot ovat ruhtinaskunnassa erittäin mielenkiintoista seurattavaa. Teräskaiteiden välissä ei saa tehdä pienintäkään virhettä.

– Nautin kyllä siitä. Se on haastava ja henkisesti kisakalenterin vaativin rata. Kaikki tapahtuu niin nopeasti, ja sinun täytyy reagoida niihin nopeasti. Missään vaiheessa rataa ei voi levätä. Viikonloppu on todella kuluttava, mutta myös palkitseva, jos onnistut aika-ajossa, ja kisa menee hyvin, Bottas kertoo radan vaatimustasosta.

Ohituspaikoista ei radalla voi haaveillakaan. Kisan varikkotaktiikkaa ja mahdollisia kolareita lukuun ottamatta sunnuntai tuskin tarjoaa kovinkaan villiä kilvanajoa. Tästä syystä kaikki keskittyminen on lauantain aika-ajossa.

– Q3:seen (aika-ajon kolmososioon) pitää panostaa täysillä, jotta saadaan hyvä tulos sieltä. Koetetaan jättää kaikki paukut Q3:seen, että maksimoidaan kaikki oppiminen harjoituksista sekä Q1:stä ja Q2:sta.

– Katsotaan, miten Red Bullin kanssa meillä vauhti riittää. Eiköhän se tasaista taas tule olemaan, Bottas ennakoi.

MM-taistelussa Bottas on jäänyt tallikaveristaan Lewis Hamiltonista jo 47 pistettä. Välissä on myös Red Bullin Max Verstappen, joka on estänyt tehokkaasti Bottaksen pyrkimykset päästä mukaan kärkikamppailuun.

Bottas ei enää jaksa toistaa asioita, joiden avulla hän toivoo nostavansa tasoa siihen, että Hamilton ja Verstappen olisivat lyötävissä. Nyt on vain annettava palaa.

– Minun täytyy vain voittaa kisa. Minun pitää vain saada tuloksia. Ei se ole niin kaukana, Bottas sanoi hetken mietittyään.

– Pienet jutut aika-ajossa voivat muuttaa pelin täysin. Ei siinä mitään isoja juttuja ole. Pitää vain voittaa ja sitä kautta saada hyvä momentum päälle, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat