Valtteri Bottas aallonpohjassa, toiselle tähtikuskille täydet kympit – F1-sarja rankkasi hämmästyttävän Saksan GP:n kuljettajat

Valtteri Bottas sai F1-sarjan asiantuntijoilta kauden huonoimman arvosanansa Saksan GP:n jälkeen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viisi asiantuntijaa arvioi F1-sarjan verkkosivuilla kuljettajien ajosuoritukset kouluarvosanoin jokaisen kisan jälkeen. Numeroista saadaan keskiarvo, joka määrää kuskin sijoituksen rankingissa, jossa ei oteta huomioon teknisiä seikkoja, kuten autoa. 

Mercedeksen suomalaisässä Valtteri Bottas sai hämmentävän tapahtumarikkaassa Hockenheimin kisassa loistavan paikan kaventaa eroa MM-sarjaa johtavaan tallitoveriinsa Lewis Hamiltoniin, mutta hän keskeytti ulosajon seurauksena GP:n loppupuolella.

Bottas sai viideltä asiantuntijalta yhteensä vain 26 pistettä eli kouluarvosana oli noin 5. 

– Bottas on nyt neljällä sijalla rankingissa (keskiarvo 39,6), mutta huomattavaa on se, että Kanadan GP:stä lähtien hänen keskiarvonsa oikeuttaa vasta 10. sijaan, raati kirjoittaa viitaten suomalaisen hieman herpaantuneisiin otteisiin.

Saksan kisan ykköskuski oli Red Bullin Max Verstappen. Sadekelin kisan voittaja sai asiantuntijoilta täydet 50 pistettä, ja hän on rankingin kärjessä huimalla 45,7 pisteen keskiarvollaan. Toisena 11 osakilpailun jälkeen on Hamilton, kolmantena McLarenin Carlos Sainz

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai 42 pinnaa ja on keskiarvollaan 38,3 listauksen yhdeksäs. 

F1-kausi jatkuu Unkarissa tulevana viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat