Valtteri Bottaksen autoon iso muutos karmivan F1-kisan jälkeen – suomalaiskuski antoi heti selityksen

Bottas selvitti tiimin kanssa mikä Bakussa meni vikaan:"Vielä on vähän kysymysmerkkejä" 0:58
Video: Bottas selvitti tiimin kanssa mikä meni Bakussa vikaan: "Vielä on vähän kysymysmerkkejä"

Mercedes asentaa sekä Valtteri Bottaksen että Lewis Hamiltonin autoihin uudet alustat tämän viikonlopun Ranskan GP:tä varten. Tai tarkemmin: edelliseen kisaan nähden eriävät alustat. Bottas sai tarkentaa asiaa viikonlopun alla lehdistötilaisuudessa.

Suomalaiskuski oli rajuissa vaikeuksissa kaksi viikkoa sitten Azerbaidzhanin Bakussa. Bottas ei päässyt huippuvauhtiin missään vaiheessa viikonlopun aikana. Tämä aiheutti hämmennystä suomalaisessa, joka jäi kisassa vasta sijalle 12.

– Aika sama kaava jatkui kuin koko viikonlopun: ei vain ole vauhtia, ja en todellakaan tiedä, mistä se johtuu. Kun olen autossa, minulla on käsitys siitä, missä on raja ja milloin en pysty ajamaan näillä vehkeillä kovempaa. Se raja tuli vastaan, mutta silti muut menivät menojaan, Bottas totesi Bakun kisan jälkeen.

Mercedes vaihtaa täksi viikonlopuksi sekä Bottaksen että Lewis Hamiltonin autoihin toiset alustat.

Bottaksen mukaan vaihdos ei johdu siitä, että hänen Bakun kisansa meni pahasti mönkään.

– Alusta ei ole uusi. Se vain vaihdetaan. Tämä on täysin suunniteltu muutos, suomalaiskuski selitti.

Bottas ottaa käyttöön saman alustan, mitä hänen tallikaverinsa Hamilton on käyttänyt koko alkukauden ajan. Alusta kantaa numeroa kuusi. Hamilton ottaa puolestaan käyttöön alustan numero neljä.

Mercedeksen F1-tallin tiedottajan mukaan muutokset tehdään, jotta käytössä oleville alustoille saadaan samanlaiset kilometrimäärät.

Bottas vaihtoi omaa alustaansa viimeksi Imolan kisan jälkeen. Bottas kolaroi tuolloin Williamsin George Russellin kanssa niin pahasti, että talli oli pakotettu vaihdoksiin.

Lue myös:

    Uusimmat