Valtteri Bottas oli kuin liikkuva shikaani – tyly arvio autosta: "Voin sanoa selkä suorana, että ei ole miehestä kiinni"

Valtteri Bottaksella ei ollut Azerbaidzhanin GP:ssä mitään jakoa. Kymmenennestä ruudusta kisaan startannut suomalainen ajoi ruutulipulle sijalla 12.

Bottakselle kävi selväksi heti kisan alussa, ettei hänen vauhtinsa riittäisi nousuun kohti kärkisijoja. Bottas ajoi ensimmäiset kierrokset Aston Martinin Sebastian Vettelin perässä, eikä ohittamiseen ollut mitään mahdollisuuksia.

– Aika sama kaava jatkui kuin koko viikonlopun: ei vain ole vauhtia, ja en todellakaan tiedä, mistä se johtuu. Kun olen autossa, minulla on käsitys siitä, missä on raja ja milloin en pysty ajamaan näillä vehkeillä kovempaa. Se raja tuli vastaan, mutta silti muut menivät menojaan.

Vettelin tallikaverin Lance Strollin keskeytettyä Bottas nousi hetkellisesti yhdeksänneksi, mutta kun Strollin seinäosuman seurauksena radalle tullut turva-auto palasi varikolle, Bottasta ohiteltiin uusintalähdössä oikealta ja vasemmalta. Hän putosi yhden kierroksen aikana neljä pykälää alaspäin, jopa Alfa Romeon Kimi Räikkösen taakse.

– Meidän autossamme yksi heikkous on ollut se, että renkailla kestää kauan lämmetä, varsinkin etupään renkailla. Uusintalähdössä olin kuin liikkuva shikaani, tuli vasemmalta ja oikealta jengiä ohi. Ei voinut mitään tehdä.

Mercedes jäi sunnuntaina kokonaan pisteittä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018 Itävallan GP:n. Toisena ollut Lewis Hamilton putosi kisan lopussa punaisten lippujen jälkeen tehdyssä uusintalähdössä 15. sijalle, kun hän sortui virheeseen ohjauspyörän säätimien kanssa.

– Jotain oli pahasti vialla tänä viikonloppuna. En tiedä mitä. Voin sanoa selkä suorana, että ei ole miehestä kiinni, että joku mättää. Koetetaan ymmärtää, mitä se on, ja sen jälkeen unohdetaan tämä viikonloppu, Bottas sanoi.

– Tiedän, että tämä ei ole minun suoritustasoni. Täytyy mennä nopeasti eteenpäin.


Lue myös:

    Uusimmat