Valtteri Bottakselta vaikeuksien keskellä MM-taiston kannalta huipputärkeitä näyttöjä – "Paras mahdollinen pelastus"

Valtteri Bottaksella ei ollut paras päivä formula ykkösten kauden toisessa näytöksessä Bahrainin GP:ssä, mutta turhat riskit minimoinut suoritus toi silti toisen sijan Ferrarin ongelmien jälkeen. 

Bottas otti kauden avauskisan tavoin loistavan lähdön Bahrainissa (video jutun alla), mutta menetti startissa napsimansa kaksi sijaa toisella kierroksella tulleeseen virheeseen

Suomalaistähti luonnehti jälkikäteen, että kisa oli tuon jälkeen vaikea, sillä auton tuntuma vaihteli kierros kierrokselta, osittain myös kovan tuulen takia. 

Neljäs sija häämötti, mutta Bottas nousi molempien Ferrareiden edelle, kun ensin Sebastian Vettel töpeksi taistelussa Lewis Hamiltonia vastaan ja sitten Charles Leclercin auton moottori temppuili romuttaen monacolaisen uran avausvoiton. 

Bottaksen suorituksesta puuttui Melbournessa nähty loistokkuus, mutta C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen näki siinä tärkeitä elementtejä. 

– Paras mahdollinen pelastus. On tärkeää MM-sarjan kannalta, että kun on niitä huonoja päiviä ja kaikki ei kulje, pitää vain olla kärsivällinen ja odottaa, jos joku muu tekee virheitä. Ferrari tarjoili hopeatarjottimelle pisteet Mercedekselle, Oikarinen analysoi. 

– Vaikka oli niin sanotusti huono päivä, Bottas johtaa MM-sarjaa. Kaikki hyvin, ei mitään paniikki, nyt kohti Kiinaa ja sieltä kauden toinen voitto, Oikarinen summaa.

Bottas johtaa sarjaa pisteen erolla tallitoveriinsa Hamiltoniin. Kiinassa ajetaan 14. huhtikuuta.  


Lue myös:

    Uusimmat