Valtteri Bottas hämmästytti jälleen startissa, mutta sitten tapahtui jotain – "Se oli ihan oma moka"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas säväytti Bahrainin GP:n alkuhetkillä, aivan samaan tapaan kuin kaksi viikkoa sitten Australiassa. Bottas teki kuitenkin nopeasti pienen virheen, joka tiputti hänet takaisin lähtöpisteeseen.

Bottas ampaisi matkaan ruudusta neljä. Suomalaiskuskin startti oli näyttävä, sillä hän käytännössä ohitti heti startissa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin, joka yritti vielä taistella sijoituksensa puolesta.

Ensimmäisellä pidemmällä suoralla Bottas lähti haastamaan Ferrarin Charles Leclerciä, ohittaen tämän.

Mutta.

Heti toisen kierroksen alkuvaiheilla, ensimmäisessä mutkassa, Bottas ajautui leveäksi. Tämän hyödynsivät sekä Leclerc että Hamilton.

– Sain hyvän lähdön viivalta ja pääsin oikeaan paikkaan ensimmäiseen mutkaan. Sitten kun toinen kierros alkoi, niin tuuli, mikä täällä on ollut – yllätti. En vain saanut autoa pysähtymään ja se meni pitkäksi. Siinä menetin ne pari sijaa, jotka lähdössä sain. Mutta semmoista se on välillä, Bottas pyöritteli C Morelle.

Suomalaiskuski ei todellisuudessa hakenut selityksiä ympäriltä. Käsi nousi ylös virheen merkiksi.

– Se oli ihan oma moka.

– Sitten oli aika vaikea löytää rytmiä kisan aikana. Auto tuntui joka kierroksella tosi erilaiselta ja arvaamattomalta. Ehkä vähän sen takia minulta puuttui vauhtia. Välillä sitä oli ihan hyvin, mutta sitten kun tuli taas vähän tuulisempaa, niin tuntui siltä, ettei pääse oikein mihinkään. Semmoista se on välillä, Bottas mietti ja huokaisi perään:

– Onneksi tuuri kääntyi kerrankin meidän puolelle tuossa lopussa, niin saatiin hyviä pisteitä, Bottas viittasi kisan kärjessä olleen Leclercin moottorivikaan, minkä myötä Bottas ja Hamilton pääsivät ohittamaan monacolaiskuljettajan.

Ruutulipulle Hamilton saapui ensimmäisenä ennen Bottasta ja Leclerciä.

Bottaksen mukaan Bahrainissa pyörinyt tuuli aiheutti vaikeuksia hänelle koko kisan ajan. Tämän myötä suomalaiskuski ei lähtenyt ottamaan sen suurempia riskejä, jotta hän ei menetä ”tärkeitä pisteitä”.

– Se kannatti loppu kohden, kun kävi noin, Bottas hymyili.

– Tavoite oli kasvattaa johtoa, mutta nyt ei ainakaan menetetty sitä. Se on hyvä juttu. Hyvillä mielillä tässä lähtee Kiinaan, mutta kyllä meidän pitää löytää vauhtia. Ferrari oli tosi nopea. Onni oli meidän puolella, että pystyimme heidät voittamaan. Toki luotettavuus oli isoissa roolissa – jatketaan tästä, Bottas summasi.

Lue myös:

    Uusimmat