Valtteri Bottakselta todella mielenkiintoinen F1-tallipaikkakommentti – nosti itse Ferrarin esille

F1-sarjassa suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen ensi kauden tallipaikka on edelleen kysymysmerkkien kohteena. Bottaksen nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, eivätkä hän ja Mercedes ole sopineet vielä jatkosta.

Bottas on käytännössä ainut kuljettaja, joka kisaa vielä maailmanmestaruudesta huippuvireistä Lewis Hamiltonia vastaan.

Hamilton ja Bottas ovat muodostaneet ylivoimaisesti parhaan kuljettajakaksikon tällä kaudella F1-sarjassa. Hamiltonin osalta Mercedes-jatko on varmaa, sillä hänen sopimus kattaa myös ensi kauden.

Bottaksen kohdalla pyörittely jatkuu, sillä saksalaistalli ei ole tehnyt päätöksiä hänen suhteen. Tai, ainakaan julkistanut niitä.

Suomalaiskuski itse otti asiaan kantaa.

– Jos kyse ei olisi Lewisista, olisin voinut hyvinkin voittaa enemmän kisoja, Bottas sanoi GP Blogin mukaan Ranskan Canal Plussalle, jatkaen:

– Mutta jos rehellisiä ollaan, niin en muuttaisi mitään. Nykyinen tilanne auttaa minua kehittymään ja saavuttamaan vielä enemmän menestystä. Haluan haastaa hänet.

– Ja haluan myös jatkaa sopimusta ensi kaudeksi, Bottas myönsi suoraan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on peräänkuuluttanut Bottakselta näyttöjä. Britannian GP:n jälkeen Wolff kommentoi asiaa, sanoen, että suomalaiskuski on myös antanut niitä.

Bottas on samaa mieltä.

– Mielestäni olen osoittanut tallille sen, että ansaitsen jatkaa Mercedeksellä. Mutta meidän pitää odottaa vielä muutaman kisan ajan, Bottas vihjaili hyvin mielenkiintoisella tavalla.

– Mitään ei ole allekirjoitettu vielä, mutta yritän vain parantaa ja parantaa, minkä myötä kaikki kyllä hoituu.

Ranskan Canal+:n omassa haastattelussa Bottas antoi myös äärimmäisen mielenkiintoisen kommentin siitä, mitä hän tekisi, jos hän ei jatkaisi nykytallissa.

– Jos minun täytyy lähteä Mercedekseltä, niin sitten haluaisin olla siinä tallissa, joka on toisella paikalla. Tällä hetkellä se on Ferrari, Bottas sanoi.

Kommentti on kutkuttava, sillä aiemmin kesällä Bottaksen nimi tuli esille Ferrari-spekulaatioiden yhteydessä. Italialaistallin toisen kuljettajan, saksalaisen Sebastian Vettelin tulevaisuuden yllä on ollut kysymysmerkkejä. Aiemmin tällä kaudella Vettelistä levisi väitteitä, joiden mukaan hän harkitsisi vakavasti F1-uransa lopettamista jo tähän kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat