Valtteri Bottakselle selvä vaatimus pomoltaan ennen sopimusvahvistusta: ”Hän tietää tarvitsevansa pientä parannusta sillä alueella”

Mercedes-talli kipuilee nyt kahden vaihtoehdon välillä: jatkaako Valtteri Bottaksen sopimusta tuleville vuosille vai nostaako nuoren lupauksen Esteban Oconin kisavastuuseen ensi kaudeksi. Tallipomo Toto Wolff haluaa vielä suomalaiselta tasonnostoa ennen elokuun kuskipäätöstä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kommentoi torstaina C Morelle hymyillen, ettei sopimuksesta ole vielä uutisoitavaa. Mikään ei ainakaan viitannut siihen, että Bottas olisi ollut huolissaan paikkansa puolesta.

– On hyvä, että hän hymyilee, koska se kertoo hänen olevan itsevarma ja me haluamme itsevarman kuskin, Toto Wolff kommentoi C Morelle.

– Hän ansaitsee ajopaikan, mutta yhtä lailla päätös on erittäin vaikea, koska meillä on nuori kuski ilman paikkaa, ja hänkin ansaitsee olla autossa, Wolff taustoittaa.

– Meidän täytyy katsoa kausia siitä (2020) eteenpäin. Valtteri ansaitsee meriiteillään paikan, ja meidän täytyy tehdä oikea päätös elokuussa, hän jatkaa.

Bottakselta halutaan parannusta, mutta vastus täytyy myös ottaa huomioon

Wolff ylistää tapaa, jolla 22-vuotias ranskalaiskuski Ocon on työskennellyt Mercedeksen simulaattorissa. Yksikin väliin jäänyt kausi kisatehtävistä on jo iso takaisku, joten johonkin tiimiin nuorukainen olisi pakosta saatava ensi vuodeksi. Paikkoja vain on tällä hetkellä erittäin vähän.

Bottas voi Wolffin mukaan itsekin vaikuttaa omilla suorituksillaan tulevaisuuteensa. Pomolla on selvä vaatimus sille, mitä hän haluaa elokuussa 30 vuotta täyttävältä suomalaiselta nähdä.

– Vain jatkaa sitä, mitä hän tekee parhaillaan. Hänen aika-ajonsa ovat erittäin hyviä. Kyse on renkaiden ymmärtämisestä kisoissa, mikä on alue, jossa hän tietää tarvitsevansa pientä parannusta.

– Hän on kuitenkin siinä putkessa ja ymmärtää niitä paremmin ja paremmin. Hän ajaa maailman parasta jätkää (Lewis Hamiltonia) vastaan, joten ei pidä aliarvioida hänen kiivettävänään olevaa vuorta, Wolff myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat