Mainos

Valtionyhtiöiden hallitusammattilaisilla isot tulot

Äskettäin neljän valtionyhtiön hallituksen johdosta eronnut kauppaneuvos Soili Suonoja sai viime vuonna verotettavia ansiotuloja lähes 320 000 euroa ja pääomatuloja vajaat 2 000 euroa.

Suonoja jätti tehtävänsä, kun julkisuudessa väitettiin hänen järjestäneen lähipiirilleen työpaikkoja valtionyhtiöissä.  
Suonoja johti Finavian, Alkon, Leijona Cateringin ja Finnpilotin hallituksia. Yksityisellä sektorilla hän on muun muassa Eilakaislan hallituksen jäsen.  

Valtionyhtiöiden hallitusten puheenjohtajista moni muukin on Suonojan tavoin raskaan sarjan hallitusammattilainen, joka saa tuloja useista yhtiöistä.  

Esimerkiksi Fortumin hallitusta johtava Sari Baldauf on myös muun muassa F-Securen, Deutsche Telekomin ja Daimlerin hallitusten jäsen. Baldaufin verotettavat ansiotulot olivat viime vuonna lähes 320 000 euroa ja pääomatulot yli 50 000 euroa.  
Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä on Baldaufin tavoin entisiä Nokia-johtajia. Hän johtaa myös Huhtamäen hallitusta ja on Pöyryn hallituksen jäsen. Ala-Pietilän verotettavat ansiotulot olivat yli 400 000 euroa. Pääomatuloja hänellä ei ollut.     
Neste Oilin hallituksen puheenjohtajalla Jorma Elorannalla oli verotettavia ansiotuloja yli 1,2 miljoonaa euroa ja pääomatuloja lähes 113 000 euroa. Eloranta johtaa myös Suomisen ja Uponorin hallituksia ja hän on Cargotecin hallituksen jäsen.   
VR-Yhtymän hallitusta johtava Hannu Syrjänen on myös Orionin hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenenä muun muassa Realia Groupissa. Hänellä oli verotettavia ansiotuloja lähes 795 000 euroa ja pääomatuloja hieman vaille 100 000 euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.