Valokuvaaja löysi 120 vuotta sitten eläneen tytön aarteet – kuvien kehittäminen paljasti suloisen ilmestyksen

Miksi kissa kehrää? 1:50
Ei aina merkki tyytyväisyydestä – tiedätkö, miksi kissa kehrää?

Ranskalainen valokuvaaja kehitti lasinegatiivin vuoden 1900 paikkeilta ja todisti, että kissat ovat olleet kuvauksen kohteena jo pitkään. Antiikkisista kissakuvista uutisoi muiden muassa New York Post.

Kissat ovat hyvin vetovoimaisia eläimiä, jos internetiä on uskominen. Esimerkiksi YouTubessa useat kissavideot ovat kerryttäneet kymmeniä, jopa satoja miljoonia katselukertoja.

Mutta on kissojen kuvista nautittu jo ennen sosiaalisen median aikakauttakin. Sen todistaa viimeistään ranskalaisen valokuvaajan löytämä, 120 vuotta vanha otos.

Historiallinen kissakuva

Mathieu Stern löysi perheensä vanhasta sukutalosta laatikon 1900-luvulta. Laatikosta paljastui pienen tytön aarteita: paperinukkeja, kolikko, simpukka, mustekynä ja kaksi lasinegatiivia. Lasinegatiivit ovat lasista valmistettuja valokuvien raakakappaleita, joista valmistetaan paperikuva. Niitä käytettiin ennen filmin keksimistä.

Stern päätti kehittää lasinegatiivit sinikopiointi-tekniikalla nähdäkseen, millaisia kuvia vuoden 1900 tienoilla elänyt lapsi oli tallettanut.

Blogiinsa lataamallaan videolla Stern näyttää lasinegatiivien kehitysprosessin alusta loppuun. Prosessin päätteeksi valokuvaajalle selvisi, että 120 vuotta sitten elänyt lapsi oli hyvin eläinrakas. Hän oli pistänyt talteen kuvan kissastaan sekä toisen kahdesta kissasta ja koirasta.

– Hän halusi, ettei hänen rakastettua kissaansa unohdettaisi, Stern kirjoittaa videolla.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat