Valmista ikimuistoinen joulukalenteri itse – katso lempeä idea

Joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan jo pian, mutta edelleen on aikaa valmistaa kotosalla ihana joulukalenteri.

Joulunaika on useimpien mielestä vuoden parasta aikaa. Odotus on mielekkäämpää, jos joka päivä saa avata toinen toistaan ihanamman luukun joulukalenteristaan.

Ikimuistoisen joulukalenterin voi valmistaa itselleen, ystävälleen tai lähimmäisilleen. Sen valmistukseen menee hieman aikaa, mutta se on takuulla kaiken vaivan arvoinen.

Tarvitset:

24 pientä kirjekuorta tai jos valmistat itse niin kaksi valkoista kartonkia (A2)

Punainen kartonki (A2)

Koristeita

Liimaa

Aloitus

Valmistaaksesi omatekoisen joulukalenterin tarvitset taustapaperiksi haluamasi värisen suuren kartongin.

Kaupoista saattaa olla haastavaa löytää pieniä kirjekuoria, mutta niiden valmistaminen käy kätevästi myös valkoista kartonkia ja liimaa hyödyntämällä. Suureen kartonkipohjaan mahtuu hyvin leveydeltään kahdeksan senttimetrin ja korkeudeltaan noin kuuden senttimetrin suuruisia kirjekuoria.

Jos valmistat kuoret itse, muista leikata paperista hieman runsaampi palanen, sillä taitteluvaihe vie muutaman sentin mennessään. Leikkaa valkoisesta kartongista esimerkiksi palanen, joka on leveydeltään 10 senttimetriä ja pituudeltaan 12 senttimetriä.Taittele tämä sitten kirjekuoren muotoon ja leikkaa ylimääräiset viipaleet. Liimaa kirjekuori kasaan ja anna kuivua rauhassa painon alla.

Koristeluvaihe

Koristeluvaiheessa voit antaa luovuutesi loistaa. Voit myös pyytää esimerkiksi lapsesi koristelemaan osan kirjekuorista haluamallaan tavalla. Kimalteet ja iloisuus kuuluvat jouluun, joten tee joulunodotuksesta tunnelmallista ihastuttavan näköisen joulukalenterin avulla.

Muunnokset

Itse tehdyssä joulukalenterissa on parasta, että saa itse päättää värimaailman ja joulukalenterin maailmassa viihtyvät hahmot.

Joulukalenteriin voi halutessaan esimerkiksi leikata kuviosaksilla lumea muistuttavat reunat. Valitse koristeiksi sinua miellyttävät hahmot ja kuviot. Kuorien numerointiin voit käyttää tarroja tai vaikka kirjoittaa ne itse erivärisillä tusseilla.

Kuoret voivat olla erikokoisia, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että kuorien täytyy mahtua pohjakartonkiin kiinni.

Yllätykset

Yllätyksenä voi olla esimerkiksi korvakorut, kirje lähimmäisellesi, karkkeja, avaimenperä tai mitä ikinä keksitkään.

Kyseinen joulukalenteri säilyy vuodesta toiseen, sillä kirjekuorien sisään saa aina laitettua uusia yllätyksiä. Kalenteri saattaa olla sisältöineen melko painava, joten tämä seikka kannattaa huomioida kiinnitysvaiheessa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat