Mainos

Valmisnurmikkoa, koristekiviä ja voilá - puutarhassasi on kesä

Monet keväisten juhlien järjestäjät toivovat, että oma piha kukoistaisi jo ennen kuin lämpö ja aurinko saavat kasvit kukkimaan. Siistin, huolitellun ilmeen luominen talvesta toipuvalle pihalle onnistuu yhdessä viikonlopussa.

Pihan perustan, kullekin kasviryhmälle oikeanlaisen mullan, saa nyt tilattua Kekkilältä suoraan omaan pihaan lähes minne päin Suomea tahansa. Valmisnurmikolla pihaan saa samettista vihreyttä nopeasti ja helposti. Myös uudet koristekivet tuovat pihaan nopeasti uutta, huoliteltua ilmettä.

Oikeanlainen kasvualusta

Rehevän ja helppohoitoisen pihan tai puutarhan lähtökohtana on oikeanlainen kasvualusta. Valikoimissa on eri kasviryhmille kehitettyjä, kasvien erityistarpeet huomioon ottavia kasvualustoja, jotka eroavat toisistaan happamuuden, veden pidätys- ja läpäisykyvyn sekä mullan ravinteikkuuden suhteen.

– Hyvä multa eli kasvualusta on tasalaatuinen seos kivennäis- ja eloperäistä ainesta, jossa haluttu kasvillisuus viihtyy mahdollisimman hyvin. Siinä ei ole rikkakasvien juuria, roskia eikä siemeniä. Kekkilän kasvualustat valmistetaan sekoittamalla haluttuja eloperäisiä ja kivennäisaineksia suhteessa, joka on kullekin kasviryhmälle optimaalisin. Lisäksi kasvualustat kalkitaan ja lannoitetaan, asiantuntija Pertti Pehkonen Kekkilästä kertoo.

Kesäistä vihreyttä valmisnurmikolla

Oikeanlaisella mullalla rakennetun pohjan päälle saa samettista vehreyttä helposti ja nopeasti uudella Kekkilä Valmisnurmikolla. Uutuusnurmikkoa on saatavilla 40 x 250 senttimetrin kaistaleissa, joiden muotoilu ja leikkaus sopivan kokoisiksi onnistuu helposti puukon tai mattoveitsen avulla.

– Valmisnurmikon asentaminen onnistuu keneltä tahansa. Yhdessä tunnissa yksi henkilö asentaa sitä noin 40 neliötä. Nurmikkokaistaleet rullataan vieriviereen tuoreen, puhtaan, huolellisesti tasatun, tiivistetyn ja hyvin kastellun kasvualustan päälle. Lopuksi paikalleen levitetty nurmikko jyrätään ja kastellaan kunnolla, jotta juurtuminen tapahtuu parhaalla mahdollisella tavalla, tuotepäällikkö Eila Pääskynkivi ohjeistaa.

Huoliteltu ilme koristekiviuutuuksilla

Viimeistellyn ilmeen pihaan saa veden hiomilla koristekivillä. Kekkilä Iso Koristekivi Harmaa Graniitti on luonnonmukainen, hillityn sävyinen puutarhakivi, jota voi käyttää niin istutusalueilla, pihakivetyksissä kuin ruukkujenkin pinnalla.

Toinen koristekiviuutuus, Kekkilä Iso Koristekivi Valkoinen Kalsiitti, puolestaan tuo erilaisiin laatoituksiin, vesiaiheisiin tai ruukkujen pinnalle näyttävää ja hohtavaa valkoisuutta. Molempien kiviuutuuksien raekoko on 20–40 millimetriä.

– Sen lisäksi, että koristekivet luovat siistin yleisvaikutelman ja korostavat kasvien värejä ja muotoja, ne myös varastoivat ja luovuttavat lämpöä sekä vähentävät veden haihtumista maaperästä. Tämä edesauttaa kasveille edullisen pienilmaston syntymistä. Lisäksi koristekivet muun muassa estävät rikkakasvien kasvua ja tekevät näin istutusalueista helppohoitoisempia, Eila Pääskynkivi kuvailee.

Kuvat: Kekkilä
Lähde: Kekkilä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.