Valmentajaa epäillään 15-vuotiaan pelaajan seksuaalisesta häirinnästä – Palloliitto käynnisti tutkinnan

Palloliitto tiedotti sunnuntaina saaneensa hiljattain tietoonsa, että erään jäsenseuran valmentaja on syyllistynyt seksuaaliseen häirintään. Häirinnän kohteeksi joutui 15-vuotias tyttö.

 Palloliitto on käynnistänyt asiaan liittyvän tutkinnan ja pyytänyt selvityksiä häirintään syyllistyneeltä valmentajalta, valmentajan nykyiseltä ja entiseltä seuralta, ollut yhteydessä pelaajan vanhempiin ja Suomen Urheilun Eettiseen Keskukseen.

Seksuaalisen häirinnän uhriksi joutunut pelaaja kertoi kokemastaan häirinnästä Stadi Cup -podcastissa. Stadi Cupin toiminnanjohtaja Sami Löf vei tiedon välittömästi Palloliiton käsiin.

Pelaaja kertoi podcastissa häirinnän tapahtuneen hänen ollessa 15-vuotias. Seksuaalinen häirintä vei nuoren pelaajan motivaation miltei täysin, mikä sai hänet pohtimaan jopa harrastuksen lopettamista.

Häirintään syyllistyneen valmentajan uusi seura on asettanut valmentajan väliaikaiseen valmennuskieltoon. Palloliitto on vaatinut selvitystä myös siihen, minkä takia syytetyn valmentajan irtisanonut entinen seura ei informoinut Palloliittoa tapahtuneesta, jotta Palloliitto olisi voinut reagoida tapahtumaan tuoreeltaan.

Palloliitto otti yhteyttä pelaajan vanhempiin viedäkseen asian kurinpitovaliokunnan käsittelyyn. Palloliiton saaman näytön perusteella häirintään syyllistynyt valmentaja on mahdollista asettaa toimitsijakieltoon Palloliiton alaisissa tapahtumissa.

Pelaajan vanhemmat ottivat yhteyttä myös poliisiin, mutta viranomaisten mukaan viestit eivät täyttäneet rikoksen tunnusmerkistöä.


Juttua korjattu 7.6. kello 12.29: Palloliitto on vaatinut valmentajan entiseltä seuralta selvitystä siihen, miksei se informoinut Palloliittoa tapahtuneesta aiemmin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja