Valmentaja ikääntyvälle työelämässä: Älä jää nurkkiin pyörimään

50+ Coaching 25:07

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut tohtori ja valmentaja Tuula Piensoho kertoo 50+ Coaching -valmennuksen keskittyvän yksikön vahvuuksien löytämiseen.

Suomen ensimmäistä Seniorit työelämässä -hanketta läpivienyt tohtori ja valmentaja Tuula Piensoho kertoo, mistä hankkeen idea kehittyi.

– Tiedämme väestön ikääntyvän, ja se tarkoittaa sitä, että he jotka työskentelevät, hekin ikääntyvät. Samanaikaisesti on tullut keskustelua työurien pidentämisestä ja eläkeiän korottamisesta.

Siksi Piensohon mukaan on entistä tärkeämpää parantaa ihmisten kykyä työskennellä entistä pidempään. Ihmisten hyvinvointi ja jaksaminen ovat hankkeen keskiössä.  

Seniorit työelämässä -hankkeessa keskeisessä roolissa onkin 50+ Coaching -valmennusohjelma, joka antaa työpaikoille työvälineen edistää omien ikääntyneiden työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista. Valmennus keskittyi erityisesti yksilöiden omiin vahvuuksiin. 

 – Helposti löydämme heikkouksia itsestämme, mutta tässä koutsauksessa lähdetään myönteisyyden kautta. Eli etsitään niitä asioita, missä on hyvä, missä teen asioita oikein.

Piensohon mukaan suomalaisten perinteisestä "olen huono" -ajattelusta tulee päästä pois.

– Eihän kenestäkään tule mestaria jos hän vain heikkouksiaan vatvoo.

Voiko iän karttuessa työhyvinvointiin vaikuttaa ongelmat itseluottamuksessa? Vanhemmat ystävät työpaikalta saattavat siirtyä jo eläkkeelle eikä nuoria oikein tunnekaan – eikä heidän kanssaan oikein kohtaa?

– Näin varmaan on, mutta sanoisin sitä, että älkää jääkö nurkkiin pyörimään, vaan olkaa aktiivisia ja suhtautukaa muutokseen myönteisesti – sieltä voi tulla paljon hyviä asioita. 

– Ja esimiehet: kunnioittakaa ja arvostakaa sitä työpanosta, mitä henkilö on antanut sille organisaatiolle. Tässä on monesta asiasta kysymys, Piensoho vinkkaa.

Miten 50+ Coaching -valmennuksen koko prosessi eteni? Mitä voimaantuminen tarkoittaa? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat