Mainos

Valmennusjohdolla edessään pohdittavaa Seefeldin MM-valintojen suhteen – Jari Isometsä on varma yhdestä asiasta: "Se on niin sanotusti kirkossa kuulutettu juttu"

5:00
Videolla Tulosruudun raportti Lahden sunnuntain kisapäivästä.

Hiihtolajien Seefeldin MM-kilpailuihin on aikaa enää reilu viikko. Vielä on epäselvää, ketkä tulevat hiihtämään MM-kisojen parisprinteissä. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä antoi oman näkemyksensä tulevista valinnoista.

Isometsän mielestä miesten puolella tilanne on selvä, eikä siinä ole sen suurempaa miettimistä. Sunnuntain parisprintissä kolmanneksi hiihtäneet Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola tullaan näkemään Isometsän mukaan myös Seefeldin MM-parisprintissä.

– Se on ihan selvä peli. Todennäköisesti tulee olemaan nimenomaan tuo järjestys. Se on niin sanotusti kirkossa kuulutettu asia, Isometsä sanoo.

Naisten puolella riittää pohdittavaa. Lahden parisprintissä Johanna MatintaloAnne Kyllönen hiihtivät viidenneksi ja Kerttu Niskanen / Anita Korva seitsemänneksi. Isometsä sanoo, että valinnoissa on useita eri muuttujia. Hän ei vielä nosta varmuudella Krista Pärmäkoskea mukaan parisprinttiin.

– Sekin pitää ottaa huomioon, että hiihtääkö Krista parisprinttiä. Siinä on kyllä melkoinen pähkinä purtavaksi valmennusjohdolle. Tänään neljästä hiihtäneestä naisesta ei kukaan ole erottunut selvästi. Se menee siellä paikan päällä valittavaksi. Sekin tietenkin vaikuttaa, että kuka hiihtää tämän suksenvaihtokisan. Kaikille pitää olla töitä MM-kisoissa, Isometsä toteaa.

Jos Pärmäkoski ei hiihdä parisprinttiä, on Isometsällä kolme kandidaattia, joista valinta voisi tulla. 

– Valinta tulee kolmen hiihtäjän väliltä, onko se sitten Korva Niskasen kanssa vai Korva Matintalon kanssa, niin tästä kolmikosta se tulee. Nuo kolme ja Krista, siinä ovat ne neljä, joista valitaan hiihtäjät parisprinttiin. Ei siinä ole paljon muita vaihtoehtoja, Isometsä kertoo.

Isometsän mielestä vaikea valinta saattaa osoittautua positiiviseksi ongelmaksi.

– Kyllä se on tavallaan mukavasti auki, näkisin, että tämä on hyvä tilanne. He ovat nyt varmasti hereillä ja heidän pitää valmistautua hyvin, koska se on hyvä matka, Isometsä päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja