Mainos

Valio tyrmää Kilpailuviraston väitteet - "käynnissä David - Goljat -taisto"

Valio kiistää Kilpailuviraston väitteet siitä, että yritys olisi käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaa Suomessa.

Kilpailuvirasto ilmoitti tänään, että Valio olisi pyrkinyt sulkemaan kilpailua pois perusmaitojen markkinoilta Suomessa pudottamalla tukkuhinnat huomattavasti alle kustannusten. Kilpailuviraston mukaan Valion strategiana on ollut estää Arla Ingmania kilpailemasta maitomarkkinoilla.

Valio luonnehtii nyt käynnissä olevaa kiistaa "oppiriidaksi".

– Kilpailuvirasto pitää Valion erikoistuotteiden tuottoja virheellisesti perusmaitojen kustannuksena. Kilpailuviraston määräyksen mukaisesti Valio joutuu siirtämään erikoistuotteillaan aikaansaamansa hyvän tilityskyvyn sellaisenaan perusmaitojen tukkuhintaan, kerrotaan Valiosta.

Valion viestintäjohtajan Pia Kontunen mukaan valituksen Kilpailuvirastolle on tehnyt Arla Ingman. Kontunen katsoo, että kyseessä on David–Goljat -tyyppinen taisto, jossa Valio edustaa Davidia.

– On hyvä muistaa, että Arla Ingman on Arla Foodsin omistama tytäryhtiö. Arla Foodsin liikevaihto on tällä hetkellä saksalaisten fuusioiden jälkeen viisinkertainen Valioon nähden. Eli taistelemme tässä huomattavasti meitä isompaa monikansallista yhtiötä vastaan eikä suinkaan pientä Arla Ingmania vastaan, korostaa Kontunen.

Kontunen pitää kummallisena Kilpailuvirarton näkemystä siitä, että Valio yrittäisi ajaa Arla Ingman ulos Suomen maitomarkkinoilta.

– Aivan järjetön ajatus, että me voisimme jollain tavalla estää Arla Ingmania tuomasta ruotsalaista maitoa Suomeen tai että me voisimme ajaa meitä viisi kertaa isomman yrityksen Suomesta. Ei onnistu mitenkään, näpäyttää Kontunen.

Valio aikoo toteuttaa Kilpailuviraston edellyttämät toimenpiteet, mutta yhtiö hakee samanaikaisesti täytäntöönpanokieltoa markkinaoikeudelta ja käynnistää valitusprosessin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.