Valio suurin maataloustukien saaja

Viime vuonna myönnettiin yli miljoonan euron maataloustuet viidelle saajalle. Yksityiseltä puolelta kärkijoukkoon ylsivät Valio ja Osuuskunta Pohjolan Maito.

Julkisella puolella miljoonatuet menivät maa- ja metsätalousministeriölle sekä Jyväskylän ammattikorkeakoululle. Lisäksi viiden kärjessä oli yksi järjestö, Satafood Kehittämisyhdistys.

Erona toissa vuoteen oli muun muassa se, että valtion energiayhtiön Vapon omistama Suo Oy ei saanut yli miljoonaa euroa. Tukisumma jäi 760000 euroon.

Syynä oli se, että ruokohelpin kasvatus hiipui. Heinäkasvista toivottiin vuosituhannen vaihteessa merkittävää kotimaista energianlähdettä, mutta sen kysyntä osoittautui pettymykseksi.

– Se on voimalaitoksille hankalampi käyttää energiamuotona kuin muut kotimaiset polttoaineet, kertoo Vapon viestintäjohtaja Ahti Martikainen.

Kärjestä puuttui tällä kertaa myös Jokioisten Kartanot, jossa toimii Maa- ja elintarvetalouden tutkimuskeskus MTT. Sen tuki oli vajaat 770 000 euroa.

Kurikkalainen lypsykarjatila Tilkan Maatila sai noin 920 000 euroa ja kalajokelainen karjankasvattaja Bullstop 890 000 euroa.

(MTV3–STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja