Mainos

Vakuutusyhtiön sovellus syynää ja pisteyttää ajotapaasi

Vakuutusyhtiö LähiTapiola on tuonut markkinoille Apukuski-nimisen mobiilipohjaisen ajotapasovelluksen. Apukuski tallentaa automaattisesti ajomatkat, pisteyttää ne ja antaa palautetta. 

Sovellus on vakuutusyhtiön mukaan konkreettinen työkalu oman ajotavan seurantaan, kehittämiseen ja ajoturvallisuuden parantamiseen. Sovellus on maalis-toukokuun pilottijakson ajan vapaasti käytössä kaikille asiakkaille.

Paikkatietoon perustuen sovellus tunnistaa, milloin aloitat ja lopetat matkan. Matkan päätyttyä näet ajoreittisi kartalla ja saat pisteet matkastasi. Pistemäärään vaikuttavat ennakoiva ajotapa, ajonopeus ja keskittymistä häiritsevä matkapuhelimen käyttö. Sovelluksella voi myös tarkastella ajohistoriaa, seurata pisteiden kehittymistä ja kutsua kavereita mukaan käyttämään sovellusta.

"Hyvä esimerkki nykytekniikan mahdollisuuksista"

LähiTapiola sekä sovelluksen tuottaja, brittiläinen ohjelmistotalo Floow keräävät ja tilastoivat ajotietoja, kuten ajonopeuksia suhteessa aikaan ja paikkaan, selvittääkseen niiden ja liikenneympäristön vaikutuksia riskeihin. 

Käyttäjän tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä tilastoitavia tietoja voi yhdistää yksittäiseen ihmiseen. Sovelluksella halutaan kannustaa autoilijoita seuraamaan itse omaa ajotapaansa ja parantamaan seikkoja, joissa havaitsee korjattavaa.

– Apukuski-sovellus on hyvä esimerkki nykytekniikan mahdollisuuksista, joilla asiakkaamme saavat uudenlaisia kokemuksia, sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström.

Apukuski-sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta jo nyt ja Applen App Storesta tulevana maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.