Vakuuttaisitko rintasi tai kiveksesi?

Täsmävakuutukset ovat tuoneet vakuutusmarkkinoille valinnanvaraa. ACE Europen miesten syöpävakuutus kattaa ainoastaan siittimessä, kiveksissä, rintarauhasessa tai eturauhasessa diagnosoitavat syövät. Tämä on Henki-Tapiolan palvelujohtaja Ville Eskolan mielestä huolestuttavaa.

– On hieman vaarallista ajatella, että vakuutusasiat ovat kunnossa, jos ottaa syöpävakuutuksen. Mitä jos tuleekin jokin muu sairaus tai jokin muu kuin ehdoissa mainittu, korvattava syöpä, Ville Eskola kysyy.

Eskola toteaa, että vakuutusturvalla kannattaa varautua sellaisiin suuriin kustannuksiin, jotka horjuttavat taloutta.

Hänen mielestään syövän varalta kannattaa ottaa normaali sairauskuluvakuutus, josta voi saada korvausta keskenään hyvin erilaisista sairauksista. Eskola kertoo, että sellainen vakuutus kattaa sekä vakavampien että vähemmän vakavien sairastumisten ja tapaturmien kuluja. Se antaa siis turvaa syövän, mutta myös vaikkapa usein kalliiksi tulevien polvileikkausten kustannuksien varalle.

ACE Europen toimitusjohtaja Maria Sanmark kuitenkin huomauttaa, että syöpävakuutuksen voi ottaa sairauskuluvakuutuksen lisäksi.

– Kertakorvaus maksetaan, vaikka asiakas saisi korvauksia muualtakin. Kuitteja vastaan voi saada korvauksia vain yhdestä vakuutuksesta. Muiden yhtiöiden tarjoamat sairauskuluvakuutukset kattavat faktisia kuluja, meidän tarjoamamme vakuutus korvaa kertakorvauksen syöpädiagnoosista, joka ei siis edellytä kuluja kuten sairauskuluvakuutukset.

Sanmark kertoo, että esimerkiksi tässä miesten syöpävakuutuksessa veroton kertakorvaus on 30 000 euroa ja asiakas voi käyttää sen parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämän lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus saada enimmillään 20 000 euroa sairaalapäivärahaa.

Syöpävakuutukset olleet suosittuja

Syöpävakuutukset ovat Sanmarkin mukaan olleet heidän asiakkaidensa keskuudessa suosittuja. Sanmark kertoo, että yritykseltä löytyy kuusi hyvin erilaista syöpävakuutusta, joita on kaikkiaan otettu yhteensä kymmeniä tuhansia. Näistä vakuutuksista saaduista maksutuloista ACE Europe on lahjoittanut 265 000 euroa Suomen Syöpäsäätiölle suomalaista syöpätutkimusta varten.

– Uskon siihen, että vakuutukset ovat ala, josta suomalaiset eivät ole kiinnostuneet. Syöpävakuutusten huima suosio kuitenkin osoittaa, että uudentyyppiset vakuutukset kiinnostavat. Asiakkaat haluavat valita mistä riskistä he maksavat. Uudenlaiset vakuutukset lisäävät kuluttajien valinnanvapautta, ja se on kuluttajien etu.

Sirpalevakuutusten idea on Sanmarkin mukaan juuri se, että kuluttajat saavat lisää valinnanvaraa. ACE Europe on tarjonnut sitä syöpävakuutusten muodossa vuodesta 2006 lähtien, mutta Tapiolalla ei ole aikomusta lähteä samalle linjalle.

– Me katsomme asiakkaan vakuutusturvan kokonaisuutta. Mitä enemmän vakuutukset ovat sirpaleisia, sitä kalliimmaksi ne tulevat kuluttajalle. Kannattaakin pohtia, maksaako päällekkäisistä vakuutuksista ja toisaalta sitä, jääkö harmaita kohtia vakuutusturvaan. Kannattaa myös miettiä, otanko vakuutuksen siihen sairauteen, mitä pelkään vai vakuutanko itseni niin, ettei tarvitse pelätä, Ville Eskola sanoo.

Kiinnitä huomiota vakuutusehtoihin!

Ville Eskola kehottaa kuluttajia kiinnittämään tarkasti huomioita vakuutusehtoihin, oli sitten kyseessä millainen vakuutus tahansa. Esimerkiksi sairaalan vuodeosastopäivien kulukorvaus vaihtelee Eskolan mukaan suuresti eri vakuutusyhtiöiden välillä.

– Meillä voi valita hoitopäivämaksuksi 452 euroa, sillä pääsee yksityiselle puolelle, mutta joissakin vakuutusyhtiöissä on vaihtoehtona vain noin 50 euroa, mikä riittää korvaamaan vain julkisen terveydenhuollon vuodeosastopäivän kulut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja