"Väittely maahanmuutosta on alkanut jälleen": Näin ulkomaalaismediat Le Mondea ja the Sunia myöten kertoivat Suomen seksuaalirikostapauksista

Oulussa on tutkinnassa noin sata lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaalirikosta 1:58
Oulussa on tutkinnassa noin sata lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaalirikosta

Ranskalaislehti Le Monde on uutisoinut Suomea järkyttäneistä, ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemistä seksuaalirikoksista. Aiemmin järkyttävistä rikostapauksista uutisoivat muun muassa brittitabloidit The Sun ja Daily Mail.

Le Monden artikkeli Suomea järkyttäneistä seksuaalirikoksista avaa ranskankieliselle yleisölle tällä hetkellä Oulussa ja Helsingissä tutkinnassa olevista rikostapauksista, joissa epäillyt tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia henkilöitä ja uhrit alaikäisiä tyttöjä.

"Kolme kuukautta ennen vaaleja, 14. tammikuuta, julkinen väittely maahanmuutosta on alkanut jälleen Suomessa, kun useita turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia epäillään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta", kuvailee ranskalaisen sanomalehti Le Monden Ruotsin kirjeenvaihtaja Anne-Françoise Hivert artikkelinsa alkuun.

Hivert kertoo, kuinka 14. tammikuuta kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan automaattisesta peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta sai Suomessa runsaasti tulta alleen. Kansalaisaloite sai tuolloin kasaan 90 000 ääntä.

Hirvertin kuvailemat tapahtumat käynnistyivät, kun Oulun poliisi kertoi kaupungissa kuohuttaneen seksuaalirikosvyyhdin paisuvan vielä entisestään. Kolme miestä pidätettiin epäiltynä alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista. 

Myös brittitabloidit kertovat järkyttävistä rikosepäilyistä

Le Monde kertoo myös, kuinka poliitikot ovat reagoineet tapauksiin Suomessa. Sekä brittitabloidit että Le Monde uutisoivat Suomen presidentti Sauli Niinistön tuominneen teot epäinhimillisinä.

"Suomen presidentti ilmaisee inhonsa ulkomaalaisten saalistusringille maan lapsiin kohdistuvan seksuaalirikosvyyhdin kasvaessa", on käännös Daily Mailin viimeisimmästä otsikosta. 

Brittitabloidi Daily Mail kertoi myös aiemmin poliisin varoittaneen sosiaalisessa mediassa nuoria saalistavista henkilöistä.

Lue myös:

    Uusimmat