Vain yksi avioliitto vuodessa – näin eri kunnissa avioidutaan

Avioliitot kunnittain

Näin paljon Suomi solmi avioliittoja vuonna 2014. Katso kartalta oman paikkakuntasi tilanne. 

Katso kartasta, missä kunnassa avioiduttiin viime vuonna ahkerimmin. Kunnan väri on sitä tummempi, mitä useampi avioliitto siellä solmittiin suhteessa asukaslukuun

Vaikka avioliiton suosio on ollut viime vuosina laskussa, avioliittoja solmittiin vuonna 2014 edelleen yli 24 000 kappaletta. Naimisiinmeno on suosittua etenkin suurimmissa kaupungeissa.

Yli 5000 asukkaan kunnista kärkisijaa avioliittojen solmimisessa pitävät Helsinki, Tampere ja Turku. Myös Oulu ja Nokia sijoittuvat tilastossa korkealle. 

Pirkanmaalla avioliitto on yhä suosittua

Väkilukuun suhteutettuna eniten naimisiin mentiin Ahvenanmaalla Kökarissa. Tässä pienessä, vain noin 250 asukkaan kunnassa avioliittoja solmittiin kuitenkin vain kaksi. Myös muut Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen pikkukunnat pääsivat listan kärkisijoille väkilukuun suhteutettuna. 

Pohjois-Suomesta eniten aviopareja vihittiin Oulussa ja Kittilässä. Naimisiinmeno näytti olevan erityisen suosittua Pirkanmaan alueella. Väkilukuun suhteutettuna avioliittoja solmittiin runsaasti Tampereella ja sen lähikunnissa, kuten Nokialla, Hämeenkyrössä ja Orivedellä. 

Pienissä kunnissa ei yhtään liittoa

Ahvenanmaan pienet saaristokunnat edustavat myös tilaston häntäpäässä. Esimerkiksi Brändön ja Vårdön kunnissa avioliittoja ei solmittu lainkaan. 

Manner-Suomen kaikissa kunnissa solmittiin vähintään yksi avioliitto. Yhteen avioliittoon jäivät muun muassa Puumala ja Rautalampi. 

Yli 5000 asukkaan kunnista häntäpäätä pitävät Parkano, Kuhmo ja Kiuruvesi. Myös Kainuun maakunnassa avioliittojen solmiminen näytti olevan huomattavan vähäistä. 

Lue myös:

    Uusimmat