Vain viikkoa ennen kuolemaa: Börje Salming sai kaikki itkemään viimeisessä julkisessa esiintymisessään

Börje Salmingia muistettiin tunteikkaasti Ruotsin SHL:n kaukaloissa –"Lepää rauhassa" 0:30
Katso videolta, miten Börje Salmingia kunnioitettiin SHL:n torstain kierroksella.

Börje Salming sai viimeisen kunnianosoituksen vain viikko ennen kuolemaansa Ruotsissa, kun häntä juhlittiin maan jääkiekkogaalassa.

ALS-tautia sairastanut Salming sai jättimäiset aplodit, jotka eivät ottaneet loppuakseen. Salming itki vuolaasti kun koko yleisö osoitti seissallaan suosiotaan maan jääkiekkolegendalle.

Jääkiekkogaalassa juhlittiin Ruotsin jääkiekon 100-vuotistaivalta ja siellä oli mukana koko Ruotsin jääkiekkoilun eliitti. Moni jääkiekkoikoneista joutui suosionosoitusten lomassa pyyhkimään silmäkulmiaan kyynelistä. Muiden muassa puolustajalegenda Nicklas Lidström ja maalivahti Henrik Lundqvist taputtivat käsiään silmät kosteina.

Salming kuolema on huomioitu isosti jääkiekkomaailmassa sosiaalisessa mediassa. NHL-seurat, Toronto Maple Leafsin vanhat pelaajat ja lukemattomat länsinaapurin jääkiekkoihmiset ovat ilmaisseet kunnioituksensa legendalle.

Ruotsissa SHL-seurat pitivät torstain otteluissa hiljaisen hetken Salmingin muistolle. SEruaava kierros pelataa nmyös Salmingin muistolle. Tarkemmin ei ole vielä tiedossa, miten Salmingia musitetaan, mutta Aftonbladet kertoo, että joukkueet opelaavat ainakin surunauhoissa. Sen lisäksi pelaajien sekä tuomarien kypäriä koristavat Salmingin pelinumero 21.


Lue myös:

    Uusimmat