Vain Suomessa: Sinustakin voi tulla tattimestari – ilmoittaudu MM-kisoihin

Heinävaarassa etsitään elokuun lopussa tattien keräämisen maailmanmestaria. Mukaan voi ilmoittautua niin harrastajat, ammattilaiset kuin sienestämisestä ja ulkoilusta kiinnostuneetkin.

Herkkutatin keräämisen maailmanmestaruuskisat järjestetään tänä vuonna jo neljännen kerran. Ensimmäisen kerran sienestämisestä kisattiin elokuussa 2008 Joensuun Kiihtelysvaarassa. Aluksi kilpailemaan pääsi vain yksilösarjassa, mutta myöhemmin mestaruuskamppailuun ovat tulleet mukaan myös joukkue- ja nuorisosarjat.

Kilpailualue salaisuus viime minuuteille saakka

Kilpailun tarkoituksena on luonnollisesti kerätä mahdollisimman paljon I- ja II-luokan herkkutatteja. Kilpailuaikaa on kaksi tuntia, eikä kilpailualuetta paljasteta ennen mestaruustaiston alkua. Kisakeskuksena toimii tänä vuonna Alavin kylätalo, josta sienimestarit kuljetetaan kilpailupaikalle. Tattimestariksi selviää se, jolla on kilomäärältään eniten hyväksyttyjä tatteja korissaan. Viime vuonna kisoihin osallistui satakunta kerääjää ja mestaruuteen ylsi Sulo Moilanen 4,5 kilon tattisaaliilla.

Tattien keräämisen maailmanmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 25.8. Mestaruuskilpailuihin voi ilmottautua 20.8. asti. Kisojen yhteydessä järjestetään myös koko perheen tapahtuma Tattikarnevaali.

Maailmanmestaruuskisat järjestää kiihtelysvaaralainen Tattikarnevaali-yhdistys ry yhdessä Alavin kyläyhdistyksen kanssa. Lisätietoja tapahtumasta MM-Tatin virallisilla sivuilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja