Mainos

Vaihda jakkupuku verkkareihin! Etätyöntekijät ovat tutkitusti onnellisempia ja tuotteliaampia

Uusi tutkimus osoittaa, että kotoa käsin työskentely tekee ihmisistä onnellisia. 

Viime vuosina työmme on muuttunut yhä digitaalisempaan suuntaan. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että etätyön tekeminen on muuttunut helpommaksi. Työvälineiden kehittymisestä huolimatta osa työnantajista pelkää, että etätyötä tekevät ovat vähemmän motivoituneita tai tuntevat itsensä aliarvostetuiksi.

Esimiehet voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä uuden tutkimuksen mukaan etätyötä tekevät ovat itse asiassa onnellisempia ja tuottavampia kuin heidän toimistossaan puurtavat kollegansa.

Kotona vähemmän taukoja ja enemmän työtä

Työntekijöiden onnellisuutta tutkivan TINYpulsen raportti perustuu kokopäiväisesti etätyötä tekevien työntekijän haastatteluihin. Etätyötekijöiden vastauksia verrattiin erilaisissa työpaikoissa työskentelevien työntekijöiden antamiin tuloksiin. Tähän yhdysvaltalaiseen tutkimukseen osallistui noin 200 000 työntekijää. 

Yksi tutkimuksen tärkeimmistä havainnoista oli etätyöntekijöiden keskuudessa raportoitu onnellisuuden tunne. Etätyöntekijät raportoivat onnellisuutensa välille 8,10–10, kun toimistossa ahkeroivien onnellisuus oli keskimäärin tasolla 7,42. Myös arvostuksen tunne arvioitiin etätyöntekijöiden keskuudessa toimistotyöntekijöitä korkeammalle.

Työnantajien kannalta merkittävin tutkimustulos liittyy tuottavuuteen. Tutkimuksen mukaan 91 prosenttia vastaajista koki, että he pystyivät saamaan enemmän aikaan kotoa käsin. Myös aiemmassa Harvard Business -tutkimuksessa on havaittu, että etätyötä tekevät pitävät vähemmän ja lyhempiä taukoja, ja ovat keskimääräistä tuottavampia.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että työntekijät raportoivat onnellisuudestaan ja tuottavuudestaan silloin, kun he saivat päättää etätyömahdollisuudestaan itse, eivätkä esimiehensä sanelemana.

Video: Jos työ ei inspiroi toimisto-olosuhteissa, kokeile seuraavia humoristisia vinkkejä työn välttelemiseksi. 

1:02

Lähde: Mentalfloss

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.