Vahvistus: Jääkiekon MM-kisat Suomessa pelataan NHL-koon kaukalossa – Tampereen isännyydestä yhä epäselvyyttä

Suomen isännöimät jääkiekon MM-kisat vuonna 2022 pelataan NHL-kokoisessa kapeassa kaukalossa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti asian keskiviikkona Tampereella.

IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kertoi jo aiemmin tekemänsä linjauksen siitä, että vuodesta 2022 jääkiekon arvokisat pelataan 26 metriä leveässä kaukalossa.

Sama pätee Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin sekä vuosien 2023–25 MM-kisoihin, joita ovat hakeneet Venäjä, Tshekki ja Ruotsi. Näistä ensimmäisiä havitteleva Venäjä on luvannut Pietariin suunnitteilla olevan maailman suurimman jääkiekkoareenan, peräti 22 000 katsojan kapasiteetin hallin valmistuvan vuonna 2022.

Keskiviikkona IIHF:n tiedotustilaisuudessa puhuneen Kummolan mukaan Tampereen valinnasta pelipaikkakunnaksi Suomen isännöimiin kisoihin ei vieläkään ole mustaa valkoisella, koska halliyhtiöllä ja Suomen jääkiekkoliitolla ei ole vielä sopimusta keskenään.

Tampere ja Helsinki nimettiin alkuperäisessä hakemuksessa pelipaikkakunniksi, mutta Tampereen vahvistamista on pitkitetty, koska uuden monitoimiareenan valmistuminen kisoihin mennessä on ollut epävarmaa.

Suomessa vierailevat IIHF:n puheenjohtaja René Fasel ja varapuheenjohtaja Bob Nicholson kertovat olleensa vaikuttuneita Tampereen hallihankkeesta.

Lue myös:

    Uusimmat