Mainos

Vähentää stressiä ja tyhjentää mielen! Helppo kikka auttaa sinua nukahtamaan nopeammin

Seuraamalla tätä yksinkertaista ohjetta huomaat nukahtavasi alta aikayksikön.

Jokaisella meistä on taatusti kokemusta siitä, millaisia vaikutuksia liian lyhyeksi jääneillä yöunilla voi oikein olla; olo on heikko, päätä särkee eikä ajatus kulje. Kaikki mahdolliset vinkit unenlaadun parantamiseksi ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

Time-lehden mukaan yksi parhaimmista nukahtamiskeinoista tunnetaan myös nimellä kehon skannaus. Tässä äärimmäisen helpossa harjoituksessa sinun tulee ainoastaan maata sängyssä, sulkea silmäsi ja keskittyä vartalosi tuntemuksiin järjestyksessä varpaista ylöspäin aina päälakeen saakka.

Harjoitus voi kestää minuutista kahteenkymmeneen minuuttiin riippuen siitä, kuinka paljon rentoutusta milloinkin kaipaat. Muista keskittyä myös kaikkein pienimpiin kehonosiin, kuten pikkuvarpaisiin ja korvalehtiin.

Meditaatio auttaa tutkitusti nukahtamaan

Asiantuntijoiden mukaan kehon skannaus on erittäin hyvä keino rentoutua, puhdistaa mieli ja päästää irti stressistä, etenkin jos takana on kiireinen päivä. Kun mieli on tyhjentynyt ajatuksista, nukahtaminenkin käy paljon nopeammin.

Modernia mindfulnessia tutkinut Jon Kabat-Zinn kertoo harjoituksen vähentävän jännitteitä, joita ihmiset eivät aina edes huomaa kehossaan olevan.

Samaan tulokseen tultiin myös vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa, jossa meditaatioharjoitusten todettiin parantavan unenlaatua ja vähentävän uneen liittyviä ongelmia. 

Jos nukahtamisongelmat vaivaavat ja ajatukset juoksevat päässä, tätä kikkaa kannattaa kokeilla. Se ei maksa mitään.

Videolta löydät lisää neuvoja parempaan uneen. 


Lähde: Time

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.