Vähennä kuluja eläkkeellä – poimi vinkit!

Mitä eläkeläinen voi tehdä pienentääkseen elinkustannuksiaan? Money.usnews.com kokosi neuvoja.

Maksa asuntolaina pois

Kun asuntolainasta ei tarvitse huolehtia, kuukausittaista menoista poistuu iso palanen.

Vaihda pienempään asuntoon

Kun lapset asuvat omillaan, harva enää tarvitsee usean makuuhuoneen asuntoa. Sellaisen ylläpitokin on kallista.

Vaihda asuinaluetta

Muutitko kotiisi silloin, kun päiväkotien tai koulujen läheisyys oli vielä tärkeää? Ehkä nyt olisi hyvä hetki vaihtaa myös asuinaluetta halvempaan.

Myy auto

Uravuosina perheessä saattaa olla työmatkoja varten kaksi autoa kumpaakin puolisoa varten. Eläkkeellä selviää todennäköisesti yhdelläkin ja pääsee vakuutus-, bensa- ja ylläpitomaksuissa puolet halvemmalla. Alueella, jossa kulkee helposti paikasta toiseen kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä, autoa ei ehkä tarvitse ollenkaan.

Vähennä rahastojen kuluja

Rahastojen tuottoa syövät niitä hoitavien pankkien perimät hallinnointipalkkiot. Jos siis maksat jollekin rahojesi sijoittamisesta, ole perillä siitä, paljonko välistä vedetään – ajan myötä summa voi kasvaa suureksi. Suorat osakesijoitukset voivat olla parempi vaihtoehto. Kiinnitä ylipäänsäkin huomiota pankkien perimiin maksuihin esimerkiksi nettipankissa tai automaatilla.

Matkusta sesongin ulkopuolella

Eläkeläisillä on mahdollisuus matkustaa milloin tahansa ja tarttua viime hetken tarjouksiin. Suosituimpien pyhien ja koulujen loma-aikojen ulkopuolella reissaaminen on yleensä halvempaa. Bonuksena kohteet ovat tuolloin myös vähemmän kansoitetut.

Hyödynnä alennukset

Eläkeläinen voi saada alennusta esimerkiksi elokuvateattereissa, museoissa, kylpylöissä ja julkisissa kulkuvälineissä. Kaikissa paikoissa alennuksesta ei välttämättä ilmoiteta näyttävästi, joten uskalla kysyä sitä.

Älä maksa useasta puhelinliittymästä

Maksatko edelleen sekä kännykkä- että lankapuhelinliittymästä? Päätä, kumpi on itsellesi hyödyllisempi, ja luovu toisesta.

Vähennä lastenlasten hemmottelua

Moni haluaa hemmotella lapsenlapsiaan kalliilla leluilla tai vaikka viimeisintä huutoa olevilla rattailla. Anna tavaroiden sijaan hoitoapua. Näin pääset itse tutustumaan lastenlapsiisi paremmin ja heidän vanhempansa saavat arvostettua, kahdenkeskistä aikaa.

Lähde: Money.usnews.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat